Εθνική Γυναικών χάντμπολ: Τρίτη σερί ήττα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2021

Η εθνική ομάδα χάντμπολ των γυναικών έχασε και από τη Βόρεια Μακεδονία (20-19) και με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς τερμάτισε τελευταία στον προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Εθνική Γυναικών χάντμπολ: Τρίτη σερί ήττα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2021

Χωρίς νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2021 η Εθνική Γυναικών στο χάντμπολ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε στις λεπτομέρειες με 20-19 από τη Βόρεια Μακεδονία, στον αγώνα που έγινε σήμερα (21/3) αργά το απόγευμα στα Σκόπια.

Η Ελλάδα στάθηκε πολύ καλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, κερδίζοντας τις εντυπώσεις, όχι όμως και τη νίκη. Έτσι έκλεισε την παρουσία της στον όμιλο με τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες, γνωρίζοντας φυσικά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια.

Η εθνική ομάδα θα επιστρέψει στη βάση της και το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει την προετοιμασία της ενόψει των προκριματικών του Euro 2022, τα οποία θα λάβουν χώρα στο χρονικό διάστημα 31 Μαΐου με 6 Ιουνίου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Μεσσήνης δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας, κάνοντας αρχικώς ένα γενικό σχόλιο για την παρουσία της «γαλανόλευκης» στον όμιλο: «Τα πράγματα εξελίχθηκαν περίπου όπως τα είχαμε στο μυαλό μας πριν έρθουμε στα Σκόπια. Τα δεδομένα ήταν εξαρχής γνωστά. Είχαμε μεγάλη αποχή και σοβαρές απουσίες. Σκοπός ήταν να παλέψουμε όλα τα ματς και το καταφέραμε στο εκατό τοις εκατό στα δύο από τα τρία, τα οποία κρίθηκαν στο γκολ και θα μπορούσαμε κάλλιστα να τα είχαμε κερδίσει. Είχαμε συνεχή βελτίωση και αποκομίσαμε πολλά κέρδη ενόψει των προκριματικών του Euro 2022 που θα διεξαχθούν σε δύο μήνες και είναι ο μεγάλος μας στόχος».

Έπειτα αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση με τους γείτονες: «Σήμερα οι κοπέλες για μεγάλο διάστημα ήταν πολύ συγκεντρωμένες απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Πριν από τον αγώνα είχαμε συζητήσει ότι πρέπει να δώσουμε μία καλή… παράσταση στην αυλαία μας στον όμιλο και έτσι έγινε. Πιστεύουμε στα κορίτσια και αυτά στους εαυτούς τους».

Ο Μεσσήνης κατέληξε με ευχαριστίες προς τους τεχνικούς των σωματείων που τροφοδοτούν με αθλήτριες την εθνική ομάδα: «Πέραν των αθλητριών, οφείλω να ευχαριστήσω τους προπονητές των ομάδων από τις οποίες προέρχονται. Για να μπορέσουμε -παρά τη μεγάλη αποχή- να έχουμε ανταγωνιστικό πρόσωπο και αντοχές σε τρία συνεχόμενα ματς, σημαίνει ότι οι προπονητές τους στα σωματεία δουλεύουν πάρα πολύ. Αυτοί περνάνε περισσότερο χρόνο με τις κοπέλες και είναι ένα βασικό συστατικό της προσπάθειάς μας. Εμείς είμαστε περισσότερο εκλέκτορες».

Τα στοιχεία του αγώνα

Τα πεντάλεπτα: 2-3, 5-5, 6-7, 7-9, 8-12, 10-13 (ημίχρονο), 11-15, 14-15, 15-15, 17-16, 19-18, 20-19.

Διαιτητές: Τσιουλέι - Στόια (Ρουμανία). Παρατηρητές: Μάσιτς (Σερβία) - Νικολόφσκι (Βόρεια Μακεδονία).

Δίλεπτα: 1-3. Πέναλτι: 4/4-5/5.

Η σύνθεση της Eλλάδας: Κεπεσίδου, Αργυροπούλου, Κουκμίση, Παναγιωτίδου, Ζενέλι 1, Γκάτζιου 4, Ζυγούρα 4, Μεντεσίδου 1, Βασιλειάδου, Xριστοπούλου, Τσικνάκη, Καρέλα 1, Φράγκου, Μανιά 1, Χατζηπαρασίδου 6, Κωστοπούλου 1.

Τα αποτελέσματα του 2ου ομίλου

Λιθουανία - Ελλάδα 27-26, Bόρεια Μακεδονία - Ισλανδία 24-17, Ισλανδία - Ελλάδα 31-19, Βόρεια Μακεδονία - Λιθουανία 31-21, Bόρεια Μακεδονία - Ελλάδα 20-19, Ισλανδία - Λιθουανία 33-23.

Η τελική βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

1. Βόρεια Μακεδονία 6
2. Ισλανδία 4
3. Λιθουανία 2
4. Ελλάδα 0