Εθνική Ελλάδας: Αποσύρθηκε το Βέλγιο από τον όμιλο των προκριματικών του Euro 2022

Το Βέλγιο απέσυρε τη συμμετοχή του από τον 1ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος χάντμπολ ανδρών του 2022, στον οποίο βρίσκεται και η Εθνική Ελλάδας. Η «γαλανόλευκη» θα παλέψει για την πρόκριση με αντιπάλους πια τη Γαλλία και τη Σερβία.

Εθνική Ελλάδας: Αποσύρθηκε το Βέλγιο από τον όμιλο των προκριματικών του Euro 2022

Έναν αντίπαλο λιγότερο θα έχει από εδώ και πέρα η εθνική μας ομάδα χάντμπολ των ανδρών στον όμιλο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2022.

Το Βέλγιο δεν συνεχίζει, οπότε οι αγώνες του 1ου γκρουπ θα συνεχιστούν με παρούσες πλέον τις Ελλάδα, Σερβία και Γαλλία.

Με επιστολή της προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF), η οποία κοινοποιήθηκε στις ομοσπονδίες της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Σερβίας, η ομοσπονδία του Βελγίου ενημέρωσε για την απόσυρσή της από την εν εξελίξει διαδικασία των προκριματικών του Εuro 2022.

Η κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα δεν επιτρέπει στο βελγικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να προετοιμαστεί για τους επίσημους αγώνες και ως εκ τούτου ο όμιλος θα συνεχιστεί με τις υπόλοιπες τρεις ομάδες.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η Ελλάδα εξασφαλίζει την 3η θέση στον όμιλο και θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για πρόκριση στα εναπομείναντα παιχνίδια με τις Γαλλία και Σερβία.

Να σημειωθεί ότι την πρόκριση έχει εξασφαλίσει ήδη η Σερβία. Στην τελική φάση θα περάσει επίσης η δεύτερη ομάδα του ομίλου, ενώ προκρίνονται και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των οκτώ ομίλων, βάσει των αποτελεσμάτων που θα έχουν φέρει με τους δύο πρώτους.

Η ΕHF, όπως ενημέρωσε, θα επικοινωνήσει με τις ομοσπονδίες των Ελλάδας, Γαλλίας και Σερβίας, ώστε να καταρτίσει ένα νέο πρόγραμμα για τους εξής αγώνες: Ελλάδα - Γαλλία, Ελλάδα - Σερβία και Γαλλία - Ελλάδα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 1ου ΟΜΙΛΟΥ
1. Σερβία 5 (3 αγώνες)
2. Γαλλία 1 (2 αγώνες)
3. Ελλάδα 0 (1 αγώνας)