Χάντμπολ: Επανεκκίνηση στις 13-14 Φεβρουαρίου ζητά η Ομοσπονδία

Την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων το δεύτερο Σαββατοκύριακο (13-14) του Φεβρουαρίου θα ζητήσει από την Πολιτεία η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης.

Χάντμπολ: Επανεκκίνηση στις 13-14 Φεβρουαρίου ζητά η Ομοσπονδία

Την απόφαση να ζητήσει από την Πολιτεία την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων της Handball Premier και της Α1 χάντμπολ γυναικών πήρε στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης κατά την σημερινή του συνεδρίαση.

Τα σημαντικότερα στοιχεία που προέκυψαν από το Δ.Σ. είναι:

-Συζητήθηκαν τα όσα ειπώθηκαν στις τηλεδιασκέψεις του Σαββάτου με τα σωματεία της Handball Premier και της Α1 Γυναικών.

-Επιβεβαιώνεται και στην πράξη η επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των σωματείων να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, αφού αρκετά από αυτά έχουν ήδη βρει λύσεις για την πραγματοποίηση των εβδομαδιαίων τεστ.

-Προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε να σταλούν άμεσα επιστολές στις Περιφέρειες και τους Δήμους, όπου εδρεύουν τα σωματεία χάντμπολ των πρώτων κατηγοριών, καθώς και στον ΕΟΔΥ, όπου η Ομοσπονδία θα ζητάει την στήριξη των σωματείων για τα τεστ, αλλά και για τα οδοιπορικά.

-Επίσης θα σταλούν ευχαριστήριες επιστολές σε όσους Δήμους και Περιφέρειες έχουν ήδη βοηθήσει συλλόγους χάντμπολ.

-Πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι στο χρονοδιάγραμμα που θα αποστείλει στους αρμόδιους φορείς να ζητήσει επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων το δεύτερο Σαββατοκύριακο (13-14) του Φεβρουαρίου. Αυτό θα οριστικοποιηθεί στο επόμενο Δ.Σ. εντός της εβδομάδας, όταν θα υπάρχει μία ξεκάθαρη εικόνα για την έναρξη των προπονήσεων των σωματείων.

-Αναφορικά με τις δυνατότητες τις ομοσπονδίας να συνδράμει οικονομικά στα τεστ, με βάσει ενημέρωση που έγινε από το λογιστήριο, το ταμείο της ΟΧΕ μπορεί να καλύψει οριακά για το επόμενο δίμηνο τα πάγια έξοδα, την μισθοδοσία του προσωπικού και τις υποχρεώσεις/προετοιμασίες των Εθνικών ομάδων Ανδρών, Γυναικών και Εφήβων.