Η κλήρωση της Εθνικής Γυναικών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου

Τους αντιπάλους που θα βρει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έμαθε η Εθνική Γυναικών χάντμπολ.

Η κλήρωση της Εθνικής Γυναικών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου

Πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη η κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών του 2021 που θα διεξαχθεί στην Ισπανία.

Η Εθνική Γυναικών κληρώθηκε στον 2ο όμιλο με αντιπάλους τις Βόρεια Μακεδονία, Ισλανδία και Λιθουανία.

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν σε μία χώρα το διάστημα 27-29 Νοεμβρίου 2020 ή 4-6 Δεκεμβρίου 2020 με την Ελλάδα να έχει πρώτη το δικαίωμα να διοργανώσει τον όμιλο.

Την πρόκριση για τα πλέι οφ της διοργάνωσης (16 και 21 Απριλίου 2021) θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

O ομοσπονδιακός προπονητής Παναγιώτης Μεσσήνης δήλωσε: «Σίγουρα μετά από όλη αυτή την κατάσταση λόγω της πανδημίας, όλες οι ομάδες θα έχουν διαφορετικό πρόσωπο και δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε την αγωνιστική τους εικόνα αυτή την στιγμή. Εξ’ ορισμού όλοι οι αντίπαλοι θα ήταν δύσκολοι, αφού βρισκόμασταν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας. Από κει και πέρα εμείς θέλουμε να κάνουμε μία υπέρβαση για το ελληνικό χάντμπολ και την γυναικεία εθνική ομάδα. Και επειδή θέλουμε πολύ να φέρουμε μία πρόκριση, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να την διεκδικήσουμε. Για να γίνει όμως πράξη αυτή η επιθυμία μας, όλοι θα πρέπει να κάνουμε καθημερινές υπερβάσεις και είμαι σίγουρος ότι οι αθλήτριες είναι, που το θέλουν πολύ, είναι συνειδητοποιημένες και θα δουλέψουν σκληρά για να είναι έτοιμες στα επίσημα παιχνίδια. Οι αντίπαλοι μας προέρχονται από τρεις διαφορετικές σχολές, αυτή των Βαλκανίων, της Σκανδιναβίας και της Ανατολικής Ευρώπης. Μέχρι να παίξουμε θα τους μελετήσουμε με προσοχή για να προετοιμαστούμε κατάλληλα τακτικά, ψυχολογικά και αγωνιστικά».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας