WTA: Κανονικά οι αγώνες στη Γουχάν

Το πράσινο φως για τη διεξαγωγή αγώνων στη Γουχάν, την πόλη από όπου ξεκίνησε ο κορονοϊός, έχει ανάψει η WTA.

WTA: Κανονικά οι αγώνες στη Γουχάν

Τη λίστα με τα επερχόμενα τουρνουά που θα γίνουν μετά την επανέναρξη της σεζόν ανακοίνωσε η WTA. Μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα συμπεριλήφθηκε η διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στη Γουχάν, εκεί όπου πρωτοεμφανίστηκε ο κορονοϊός.

Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας τονίζουν πως οι κάτοικοι της κινεζικής πόλης έχουν κάνει άλματα βελτίωσης και πως θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν τους αγώνες στις 19 Οκτωβρίου.

«Να ξεπεράσουμε κάτι τέτοιο είναι τεράστιο πράγμα. Η κίνηση αυτή είναι μεγάλης συμβολικής αξίας και πιστεύω ότι εμπνέει όλο τον κόσμο. Είναι μια ιστορία ελπίδας, όχι μόνο για την πόλη της Γουχάν αλλά για όλο τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά η διευθύντρια των αγώνων, Μπρέντα Πέρι, προσθέτοντας: «Πιστεύω ότι η Γουχάν έκανε φανταστική δουλειά στο πλαίσιο της ανάκαμψης. Πλέον δεν το ακούμε τόσο πολύ. Όχι όσο ακούγαμε ότι η πανδημία ξεκίνησε από εδώ. Πλέον όλα έχουν επιστρέψει σχεδόν στο φυσιολογικό. Οι μετακινήσεις, τα εστιατόρια, τα σινεμά, ο κόσμος έχει επιστρέψει στις δουλειές του και όλα δουλεύουν μια χαρά».