ATP: «Δεν είναι τέλειο το αγωνιστικό πρόγραμμα»

Ο πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουτέντσι παραδέχτηκε με δηλώσεις του πως το αγωνιστικό πρόγραμμα της φετινής σεζόν δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. 

ATP: «Δεν είναι τέλειο το αγωνιστικό πρόγραμμα»

Πριν από λίγο χρονικό διάστημα η ATP και η WTA ανακοίνωσαν το αγωνιστικό πρόγραμμα της φετινής σεζόν επαναφέροντας έτσι σε αγωνιστική δράση το τένις. Με δηλώσεις του ο Αντρέα Γκαουτέντσι αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του προγράμματος σχολιάζοντας μεταξύ άλλων πως δεν είναι και το καλύτερο δυνατό.

Επιστρέφει το τένις στις 3 Αυγούστου

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ATP υποστήριξε: «Γνωρίζουμε ότι η επανέναρξη στο τένις με το καλεντάρι που φτιάξαμε δεν είναι τέλεια. Στην πραγματικότητα, θα θέλαμε να είχαμε περισσότερα τουρνουά αλλά και μεγαλύτερο χώρο ανάμεσα στα τουρνουά ώστε να διευκολύνουμε τον προγραμματισμό των παικτών. Η γενική μας κρίση ήταν ότι από κάπου πρέπει να γίνει μια αρχή και να γίνουν όσα περισσότερα τουρνουά γίνεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον για να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στους παίκτες αλλά και στη βιομηχανία του τένις γενικότερα».

Παράλληλα οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο Andria Tour και είχαν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση του κορονοϊού και στο χώρο του αθλήματος έχει χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου στην Ομοσπονδία η οποία αναφέρθηκε στο εν λόγω ζήτημα τονίζοντας: «H ATP εύχεται μια γρήγορη ανάρρωση σε όλους τους παίκτες της ΑΤΡ και στα μέλη των ομάδων τους που είναι θετικοί στον COVID-19, μετά τη συμμετοχή τους στο τουρνουά επίδειξης Adria Tour. Η ATP συνεχίζει να παροτρύνει την αυστηρή τήρηση της υπεύθυνης κοινωνικής αποστασιοποίησης και των οδηγιών για την υγεία και την ασφάλεια ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Κατά τον προγραμματισμό για την επανέναρξη του ATP Tour από τις 14 Αυγούστου, η ATP και οι διοργανώσεις έχουν μελετήσει εξαντλητικά για να περιορίσουν τους κινδύνους και μέσα από μια σειρά από μέτρα και πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν στα τουρνουά. Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα σύμφωνα με τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις, ώστε να δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια και να αξιολογούμε την κάθε απόφαση».