US Open: Ανάβει το πράσινο φως για το τένις με αμαξίδιο

Μετά τη σκληρή κριτική που δέχτηκε, η αμερικανική ομοσπονδία τένις αποφάσισε να συνεργαστεί με τους αθλητές με αμαξίδιο προκειμένου να αγωνιστούν στο US Open.

US Open: Ανάβει το πράσινο φως για το τένις με αμαξίδιο

Όταν οι διοργανωτές του US Open ανακοίνωσαν το πρόγραμμα των φετινών αγώνων, φίλοι αλλά και αθλητές του τένις επιτέθηκαν στην αμερικανική ομοσπονδία του αθλήματος για την επιλογή της να μη συμπεριλάβει στη διοργάνωση και τους αθλητές με αμαξίδιο.

Μάλιστα ο Ντίλαν Άλκοτ είχε μιλήσει με σκληρή γλώσσα κατά του τουρνουά, κάνοντας λόγο για «αηδιαστική διάκριση». Έτσι οι διοργανωτές γνωστοποίησαν μέσω ανακοίνωσης την απόφασή τους να συνεργαστούν με τους αθλητές της κατηγορίας προκειμένου να συμμετάσχουν και εκείνοι στο US Open που θα γίνει από τις 31 Αυγούστου έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα η USTA αναφέρει:

«Σήμερα η USTA, σε συνεργασία με την ηγεσία του τμήματος wheelchair tennis της ITF, πήρε μια παραγωγική απόφαση σε σχέση με τους τενίστες με αμαξίδιο, που παραδοσιακά αγωνίζονται στο US Open. Της απόφασης ηγήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της USTA, Μάικ Ντόουζ, μαζί με τη διευθύντρια του US Open, Στέισι Άλαστερ, καθώς και τη διευθύντρια του wheelchair tennis του US Open, Τζο Ουόλεν.

Στην απόφαση αυτή, η USTA αναγνωρίζει πως θα έπρεπε να έχει επικοινωνήσει άμεσα και με συνεργατικό τρόπο με τους αθλητές του wheelchair tennis και να αναπτύξει μαζί τους ένα σχέδιο για το τουρνουά του 2020, όπως έγινε με την ATP και την WTA.

Η USTA επίσης είναι δεσμευμένη να δουλέψει με τους παίκτες και με την ITF για να δημιουργήσει κάποια πιθανά σενάρια για τα τουρνουά του wheelchair, προσεγγίζοντας τους αθλητές. Η USTA αναμένει τις απόψεις των αθλητών για να δουλέψει με την ITF για το 2020 US Open Wheelchair Competition».