US Open: Οι σκέψεις των διοργανωτών

Την ώρα που ο κορονοϊός συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στην Αμερική οι διοργανωτές του US Open προσπαθούν να βρουν τις λύσεις για την ασφαλή διεξαγωγή του τουρνουά. 

US Open: Οι σκέψεις των διοργανωτών

Απτόητοι συνεχίζουν το πλάνο τους οι διοργανωτές του Αμερικανικού Όπεν για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης τη φετινή χρονιά. Οι Αμερικανοί, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τον κορονοϊό, προσπαθούν να βρουν τις σωστές λύσεις προκειμένου το τουρνουά να γίνει κανονικά.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα οι άνθρωποι της διοργάνωσης σκοπεύουν να προγραμματίσουν ιδιωτικές πτήσεις για τους τενίστες προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός, ενώ πριν ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να υποβάλλονται στα απαραίτητα ιατρικά τεστ.

Όσον αφορά τη διαμονή τους υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν όλοι οι συμμετέχοντες σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο, όπου θα κάνουν καθημερινά ελέγχους θερμοκρασίας.

Η εκ των διοργανωτών του Αμερικανικού Όπεν Στέισι Άλαστερ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Επικεντρωνόμαστε εκατό τοις εκατό στην ασφαλή διεξαγωγή του τουρνουά στη Νέα Υόρκη. Βλέπουμε κι άλλα σενάρια διεξαγωγής εκτός των εγκαταστάσεων και της Νέας Υόρκης, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες».

Παράλληλα αποκάλυψε πως δεν θα χρησιμοποιηθούν παιδιά ως ball boys αλλά ενήλικες και πως υπάρχει ενδεχόμενο να μειωθεί η διάρκεια των αγώνων, με τον νικητή να αναδεικνύεται στα δύο σετ. «Λίγο έχει συζητηθεί αυτό. Αν οι παίκτες έρθουν και μας ζητήσουν να το κάνουμε, τότε θα το κάνουμε. Δεν θα είναι μονομερής απόφαση χωρίς να συμβουλευτούμε τους παίκτες», είπε χαρακτηριστικά.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για το μέλλον του US Open που είναι προγραμματισμένο για την τελευταία ημέρα του Αυγούστου.