Τένις: Επέκταση της αναστολής λειτουργίας μέχρι τις 31 Ιουλίου

Στην επέκταση της αναστολής όλων των διοργανώσεων προχώρησαν οι ΑΤΡ, WTA και ΙTF.

Τένις: Επέκταση της αναστολής λειτουργίας μέχρι τις 31 Ιουλίου

Στην επέκταση της αναστολής όλων των διοργανώσεων προχώρησαν οι ΑΤΡ, WTA και ΙTF. Ύστερα από τηλεδιάσκεψη που είχαν οι άνθρωποι των ενώσεων αποφασίστηκε η επέκταση της αναστολής λειτουργίας μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Έτσι οι φίλοι του τένις θα περιμένουν, στην καλύτερη των περιπτώσεων, την πρώτη ημέρα του Αυγούστου για να δουν και πάλι αγωνιστική δράση. Μετά και τη νέα αναβολή οι αθλητές του τένις ευελπιστούν να αγωνιστούν στο Σίτι Όπεν της Ουάσινγκτον που είναι προγραμματισμένο για τις 2 Αυγούστου.

Από την άλλη τα τουρνουά της ΑΤΡ σε Αμβούργο, Μπάσταντ, Νιούπορτ, Λος Κάμπος, Γκστάαντ, Ούμαγκ, Ατλάντα και Κίτζμπουελ δεν θα διεξαχθούν φέτος, ενώ από τα τουρνουά της WTA δεν θα γίνουν αυτά σε Βουκουρέστι, Λωζάννη, Τζουρμάλα, Παλέρμο, Καρλσρούη και Νιού Χέβεν.

Ο πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουντένζι δήλωσε: «Λόγω των συνεχιζόμενων αβεβαιοτήτων γύρω από την πανδημία του κορονοϊού, με λύπη ανακοινώνουμε την απόφασή μας, να παρατείνουμε την αναστολή του τουρ. Συνεχίζουμε να αξιολογούμε όλες τις επιλογές μας, σε μια προσπάθεια να επαναφέρουμε το τουρ όταν θα είναι ασφαλές. Στις επιλογές μας συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά κάποιων τουρνουά, για να μπορέσουν να γίνουν αργότερα στη χρονιά».

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι της WTA πρόσθεσαν: «Είμαστε λυπημένοι που πρέπει να γίνει αυτό, αλλά συνεχίζουμε να καθοδηγούμαστε από τους ειδικούς της υγείας, για την ασφαλέστερη πιθανή επιστροφή των τουρνουά της WTA. Συνεχίζουμε να επιβλέπουμε την κατάσταση από κοντά και ελπίζουμε να επιστρέψουμε όσο πιο σύντομα γίνεται».