Σίμον: «Θα επωφεληθεί το τένις από την ένωση της ATP με την WTA»

Ο πρόεδρος της WTA, Στιβ Σίμον, τάχθηκε υπέρ της συγχώνευσης με την ATP, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα επωφεληθεί το τένις

Σίμον: «Θα επωφεληθεί το τένις από την ένωση της ATP με την WTA»

Έχουν περάσει λίγες εβδομάδες από την πρόταση συγχώνευσης της ATP με την WTA από τον Ρότζερ Φέντερερ και οι γνώμες δίνουν και παίρνουν.

Συγχώνευση ATP και WTA προτείνει ο Φέντερερ!

Ο πρόεδρος της WTA πήρε θέση για το εν λόγω εγχείρημα, δηλώνοντας πως η ένωση των δύο ομοσπονδιών θα έχει θετική επίδραση στον κόσμο του τένις, αλλά δεν μπορεί να γίνει άμεσα.

Ναδάλ: Στο πλευρό του Φέντερερ για τη συγχώνευση της ATP με την WTA

Συγκεκριμένα ο Στιβ Σίμον υποστήριξε αρχικά: «Είναι πολύ δύσκολο η ATP και η WTA να συγχωνευτούν άμεσα, αλλά στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον μπορεί να συμβεί. Πιστεύω πως είναι μακροπρόθεσμος στόχος, αλλά θα ήταν πολύ επωφελές και για τις δύο ενώσεις. Θα παρουσίαζε το άθλημα με έναν μοναδικό τρόπο για τους φιλάθλους, τους χορηγούς και για όλους τους υπόλοιπους».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Μια ένωση ανάμεσα στις δύο οργανώσεις θα σταματήσει και τον ανταγωνισμό μεταξύ τους. Σε κάποιους τομείς η ΑΤΡ θα χάσει, όπως θα χάσει και η WTA σε κάποιους άλλους. Μια συγχώνευση όμως γενικά θα ήταν πολύ καλή για το τένις. Όπως και στα πάντα στη ζωή, υπάρχουν άνθρωποι που είναι υπέρ αυτής της συγχώνευσης και άλλοι που είναι κατά. Νομίζω πως όλους πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Ένα τουρ όπου η ATP και η WTA θα είναι ενωμένες δεν θα είναι απαραίτητα και ουτοπικό».