Ζαννιάς: "Ανοίγουν τα γήπεδα στη χώρα μας - Οι προϋποθέσεις"

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Σπύρος Ζαννιάς, με δηλώσεις του στην σελίδα της ΕΦΟΑ στο Facebook, ανακοίνωσε τις νεότερες πληροφορίες για την επανέναρξη του τένις στη χώρα μας.

Ζαννιάς: "Ανοίγουν τα γήπεδα στη χώρα μας - Οι προϋποθέσεις"

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς, επιβεβαίωσε την αρχική αίσθηση που υπήρχε για την επιστροφή και των club players στο άθλημα, στην μετά κορονοϊού εποχή, πέραν των αθλητών που κατέχουν δελτίο και ήταν σίγουρο πως θα επέστρεφαν στις προπονήσεις από την Τρίτη (5/5).

Αναλυτικά όσα είπε:

"Φίλες και φίλοι, επιτέλους ανοίγουμε. Τον δρόμο άνοιξε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και η συνέντευξη του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Ανοίγουμε, γι’ αυτούς που είναι πάνω από 15 ετών και για αυτούς που είναι μέλη των σωματείων και των ομίλων.

Πως θα ανοίξουμε: Αναμένουμε την κοινή Υπουργική απόφαση, το γενικό πρωτόκολλο οδηγιών της ΓΓΑ και το υγειονομικό πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας, για να μπορούμε να ξεκινήσουμε με ασφάλεια.

Χρονικά, η κοινή Υπουργική απόφαση οδεύει προς το Εθνικό τυπογραφείο για να πάρει αριθμό ΦΕΚ, το γενικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ θα εκδοθεί αύριο και το υγειονομικό πρωτόκολλο που εξειδικεύει τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε, είναι και αυτό σε αναμονή.

Θα πρέπει να αναφέρω τι περιλαμβάνει το υγειονομικό πρωτόκολλο με βάση το οποίο οργανωνόμαστε, ετοιμαζόμαστε έτσι ώστε τα σωματεία μας να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους αθλούμενους.

Η ΕΦΟΑ θεσμοθέτησε με απόφαση του διοικητικού της Συμβουλίου, Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων, η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα και τον Έφορο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαχείρισης Κανονιστικής Συμμόρφωσης.

Τα τρία μέλη δηλαδή της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων είναι: Σπύρος Ζαννιάς, Γιάννης Χατζηπροδρόμου και Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος.

Εισηγητής της Επιτροπής με βάση τα όσα επιβάλλει ο ΕΟΔΥ, ορίστηκε ο Πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της ΕΦΟΑ, ο καρδιολόγος, Φώτης Πατσουράκος ο οποίος σε συνεργασία με τα μέλη της Ιατρικής Επιτροπής της ΕΦΟΑ, θα παρακολουθούν την όλη διαδικασία για βελτιώσεις και προσθήκες στο υγειονομικό πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας.

Όλα τα μέτρα είναι ενδεικτικά και δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις πτυχές του προβλήματος και τις πιθανές περιπτώσεις. Άρα, η εξειδίκευση των μέτρων για το δικό μας άθλημα, πρέπει να τύχει της δέουσας προσοχής και υπευθυνότητας όλων όσων εμπλέκονται στην διαδικασία του ανοίγματος των εγκαταστάσεων.

Έτσι, θα μπορέσουμε να προστατευτούμε οι ίδιοι και να προστατέψουμε όλους όσοι βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον μας αλλά και στο περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε και εργαζόμαστε.

Συνεπώς, σημαντικό ρόλο στην προστασία όλων μας, θα διαδραματίσει η Ιατρική ομάδα της Ομοσπονδίας, με τον Σύνδεσμό της και την Ιατρική της Επιτροπή. Σύνδεσμος με την Υγειονομική Επιτροπή και την Επιτροπή της ΓΓΑ υπό των Γιώργο Μαυρωτά, ορίστηκε ο κ. Φώτης Πατσουράκος.

Πάμε να δούμε τα επιμέρους ζητήματα, για τα οποία πρέπει να είναι έτοιμα τα Σωματεία, αν θέλουν να ανοίξουν:

Θα υπάρχει μόνο μια είσοδος στις εγκαταστάσεις. Ελεγχόμενη από άτομο που θα ορίσει το Σωματείο και θα είναι προετοιμασμένο με τα κατάλληλα υλικά προστασίας (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια κτλ).

Στην είσοδο, όλοι οι εισερχόμενοι, θα καταγράφονται με ευθύνη της Γραμματείας του Σωματείου, σε κατάσταση εισερχομένων. Σας αναφέρω ενδεικτικά, τι θα περιέχει η κατάσταση αυτή τηρουμένων της προστασίας των προσωπικών δεδομένων:

Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα, Διεύθυνση Κατοικίας, Email, κινητό τηλέφωνο, ώρα εισόδου, συμπτώματα με ΝΑΙ/ΟΧΙ και ώρα εξόδου. Αυτά είναι απαραίτητα στοιχεία για την ιχνηλάτηση στην περίπτωση που θα έχουμε κάποιο κρούσμα ή συμβεί κάτι απρόοπτο.

Κάθε Σωματείο και κάθε εγκατάσταση, ορίζει υπεύθυνο για την τήρηση όλης της διαδικασίας που θα περιγράψω συνοπτικά παρακάτω:

Προτείνεται και δεν είναι υποχρεωτική, θερμομέτρηση εξ’ αποστάσεως των εισερχομένων στην εγκατάσταση, για θερμοκρασία άνω των 37 βαθμών, σε τρεις διαδοχικές μετρήσεις και αν υπάρχει αυτό το δεδομένο, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.

Οι αθλούμενοι, το προσωπικό, όλοι όσοι θα βρίσκονται στην εγκατάσταση, αν δούνε κάτι ύποπτο, το αναφέρουν στον υπεύθυνο της εγκατάστασης".

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας