USTA: Θέλει το US Open με κόσμο!

Ανακοίνωση εξέδωσε η USTA που τονίζει πως υπάρχει επιθυμία να διεξαχθεί όπως ήταν προγραμματισμένο το  US Open αλλά θα παρακολουθούν τις εξελίξεις για τον κορονοϊό.

USTA: Θέλει το US Open με κόσμο!

Την ώρα που οι συζητήσεις και οι διεργασίες συνεχίζονται στην Ευρώπη αλλά και τον κόσμο γενικότερα, αναφορικά με τα αθλητικά events και τους θεατές, στην Αμερική και δη το US Open φαίνεται πως προγραμματίζει κανονικά τη διεξαγωγή του φημισμένου τουρνουά τένις στις αρχικές ημερομηνίες, 31 Αυγούστου με 13 Σεπτεμβρίου και μάλιστα με την παρουσία θεατών.

Όλα είναι ανοικτά και προς προσαρμογή φυσικά, ανάλογα με τις εξελίξεις από τον κορονοϊό.

Η σχετική ανακοίνωση μάλιστα αναφέρει…

«Η USTA έχει στόχο να διοργανώσει το US Open 2020 στη Νέα Υόρκη, στις ημερομηνίες που έχουν προβλεφθεί. Μάλιστα, παραμένει η πρόθεσή μας να γίνει το τουρνουά με την παρουσία φιλάθλων.

Ωστόσο, αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι βιώνουμε μια εποχή αβεβαιότητας και το πλαίσιο διαμορφώνεται ανάλογα τις εξελίξεις με την πανδημία του Covid-19 και έτσι διατηρούμε και ένα σενάριο διεξαγωγής της διοργάνωσης χωρίς φιλάθλους.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ερευνούμε κάθε σενάριο για τη διεξαγωγή του US Open ακόμα και την προοπτική να αλλάξει τοποθεσία ή ημερομηνία, αν και τη δεδομένη στιγμή αυτό δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Βασική μας προτεραιότητα είναι η υγεία και η ασφάλεια όλων όσων εμπλέκονται στη διοργάνωση. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές της Νέας Υόρκης και πραγματοποιούμε εβδομαδιαίες συζητήσεις με τον ιατρικό μας σύμβουλο για όλα τα ενδεχόμενα και τις εξελίξεις.

Αυτή τη στιγμή, ο στόχος μας είναι να έχει παρθεί τελική απόφαση για το US Open, στα μέσα Ιουνίου. Θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους»!