Τσιτσιπάς για κορονοϊό: «Όλοι πρέπει να πάρουμε πολύ σοβαρά την κατάσταση»

Εκετενή συνέντευξη του Στέφανου Τσιτσιπά στο επίσημο σάιτ της ATP Tour με τον Έλληνα τενίστα να τονίζει μεταξύ άλλων πως η κατάσταση με τον κορονοϊό, απαιτεί μεγάλη σοβαρότητα. 

Τσιτσιπάς για κορονοϊό: «Όλοι πρέπει να πάρουμε πολύ σοβαρά την κατάσταση»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ATP Tour και μίλησε μεταξύ άλλων για την πανδημία του κορονοϊού, το πως ξοδεύει τον χρόνο του στην καραντίνα, ενώ υποστήριξε πως θα πρέπει όλοι μας να πάρουμε την κατάσταση που βιώνουμε πολύ σοβαρά.

«Όλοι έχουμε δει ότι αυτή η πανδημία έχει οδηγήσει σε καραντίνα όλες τις χώρες του κόσμου. Πρέπει όλοι μας να ασχοληθούμε με αυτό το πρόβλημα. Το πιο σημαντικό, τώρα, είναι να πάρουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και να μείνουμε σπίτι.

Όλη αυτήν την περίοδο, έχω προσπαθήσει να συνεχίσω να μαθαίνω πράγματα και να εκπαιδεύομαι εκ νέου. Είναι μια "τρελή" περίοδος αλλά το έχω δει σαν μια ευκαιρία. Επειδή αυτή η κατάσταση θα κρατήσει πολύ καιρό, προσπαθώ να τη συνηθίσω. Γι'αυτό, ήρθε η ώρα να διευρύνω τις γνώσεις μου και να καλλιεργηθώ περαιτέρω», υποστήριξε αρχικά ο Έλληνας τενίστας.

Σχετικά με το πως περνάει τον χρόνο του στην καραντίνα, είπε: «Ποτέ δεν ήμουν 100% εξαρτημένος από το τένις. Βεβαίως αυτή είναι η δουλειά μου αλλά πάντα είχα plan B και plan C τα οποία και μου δίνουν μεγάλη χαρά. Μπορεί να μην παίζω τένις τώρα, αλλά κάνω άλλα πράγματα. Πρωταρχικά, θέλω να εκπαιδεύω το μυαλό μου. Θέλω να μάθω μια καινούρια γλώσσα και να βελτιώσω τη μαγειρική μου! 'Εχω εξελίξει πολύ το κανάλι που διαθέτω στο Instagram. Επίσης, "πειραματίζομαι" και με το κανάλι μου στο Youtube για να σας διασκεδάζω.

Eίναι μια παράξενη και δύσκολη περίοδος. Δεν έχω να κυνηγήσω κάποιον στόχο. Όλα είναι σε παύση αλλά προσπαθώ να απολαμβάνω κάθε μέρα! Ξυπνάω κάθε μέρα χαρούμενος γιατί δεν έχω ευθύνες. Μου λείπει βέβαια ο ανταγωνισμός αλλά προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά. Βέβαια, μας λείπουν οι παρέες και οι φίλοι μας αλλά τώρα δεν είναι ο καιρός για αυτό. Ήξερα ότι είμαι κοινωνικός αλλά μόνο τώρα καταλαβαίνω πόσο μου λείπει η συναναστροφή με άλλους ανθρώπους. Έχω έρθει πιο κοντά με την οικογένειά μου όμως.

Στη Mouratoglou Tennis Academy, είμαστε φυσικά εσώκλειστοι αλλά ευτυχώς υπάρχουν μεγάλοι χώροι για βόλτα με πράσινο. Φυσικά, τον περισσότερο καιρό είμαι στο σπίτι και κάνω δουλειά στη φυσική κατάσταση. Είμαι εκ φύσεως εξωστρεφής και αυτό με ενοχλεί. Αλλά πρέπει να πάρουμε την όλη κατάσταση πολύ σοβαρά. Θα δημιουργηθεί σύντομα ένα νέο αισιόδοξο μέλλον για όλους! Να μείνετε ασφαλείς».