Νίκησε την κατάθλιψη η Γκοφ (pic)

Αποκαλυπτική η Κόκο Γκοφ σε συνέντευξή της, με την Αμερικανίδα τενίστρια να τονίζει πως αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες με την κατάθλιψη.

Νίκησε την κατάθλιψη η Γκοφ (pic)

Η Κόκο Γκοφ αποκάλυψε σε δηλώσεις της πως αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες να διαχειριστεί τη δημοσιότητα και την ψυχολογική πίεση που δημιουργήθηκαν από την ξαφνική άνοδό της στο παγκόσμιο τένις και πως χρειάστηκε να βρει ξανά το πάθος της για το άθλημα μετά από μια περίοδο κατάθλιψης που πέρασε.

Η Αμερικανίδα τενίστρια, στο ντεμπούτο της σε Grand Slam τουρνουά, έφτασε μέχρι τον 4ο γύρο του Wimbledon 2019, ενώ στην πρώτη της εμφάνιση σε κυρίως ταμπλό Australian Open φέτος αποκλείστηκε στις «16». Παράλληλα αποτελεί την πρώτη 15χρονη που μπαίνει στο Top 50 της WTA εδώ και 15 χρόνια.

«Σε όλη μου τη ζωή ήμουν πάντα η νεαρότερη που έκανα σημαντικά πράγματα κι αυτό μου έδωσε μεγάλη δημοσιότητα που δεν την ήθελα. Μου ασκήθηκε επιπλέον πίεση για να τα πάω ακόμα καλύτερα. Πριν από το Wimbledon 2019 προσπαθούσα να καταλάβω αν αυτό ήταν που ήθελα. Πάντα είχα τα αποτελέσματα, οπότε δεν ήταν αυτό το θέμα, απλά δεν ευχαριστιόμουν αυτό που έκανα και αγαπούσα.

Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να ξεκινήσω να παίζω για τον εαυτό μου και όχι για τους άλλους. Για περίπου έναν χρόνο ήμουν σε κατάθλιψη. Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά για μένα», υπογράμμισε αρχικά μιλώντας στην ιστοσελίδα Behind The Racquet η Γκοφ και συνέχισε λέγοντας:

«Ήμουν μπερδεμένη και σκεφτόμουν αν ήθελα να συνεχίσω να παίζω τένις ή να κάνω κάτι άλλο. Χρειάστηκε να σκεφτώ πολύ, ενώ υπήρχαν στιγμές που έκλαιγα πολύ. Βγήκα πιο δυνατή από αυτή τη δοκιμασία γιατί γνώρισα τον εαυτό μου καλύτερα».