Σάκκαρη: «Θέλω να είμαι η καλύτερη στον κόσμο»

Η Μαρία Σάκκαρη δεν έκρυψε για άλλη μία φορά τις μεγάλες φιλοδοξίες της, τονίζοντας πως στόχος της είναι να γίνει η καλύτερη τενίστρια στον κόσμο. 

Σάκκαρη: «Θέλω να είμαι η καλύτερη στον κόσμο»

Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες τενίστριες της παγκόσμιας κατάταξης, ο στόχος και τα όνειρά της όμως δεν σταματούν εκεί. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μιλώντας στο περιοδικό «Porsche Central & Eastern Europe» τόνισε πως θέλει να γίνει η καλύτερη τενίστρια στον κόσμο.

«Στο γυναικείο τένις οι διαφορές μεταξύ μας είναι μικρές. Δεν είναι σαν τους άνδρες. Λίγο-πολύ όλες έχουμε παρόμοια φυσική κατάσταση. Αυτό που κάνει τις μεγαλύτερες διαφορές είναι το πώς διαχειρίζεται η καθεμιά το ψυχολογικό κομμάτι», είπε αρχικά η Σάκκαρη.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία είναι πρέσβειρα της Πόρσε, αναφέρθηκε και στα παραδείγματα παικτριών που θαύμαζε μεγαλώνοντας, όπως οι Σερένα Ουίλιαμς, Κιμ Κλάιστερς και Ζιστίν Ενίν:

«Έχουμε διαφορετική κουλτούρα και ως Ελληνίδα είμαι πιο εκφραστική, αλλά αν δεν έχεις τον τεράστιο αυτοέλεγχο που έχει η Σερένα, δεν μπορείς να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο. Κάποιες παίκτριες είναι ικανοποιημένες αν φτάσουν στην 50ή ή στην 30ή θέση του κόσμου.

Είναι χαρούμενες αν διατηρηθούν εκεί. Τα χρήματα είναι αρκετά, μεγάλη δόση επιτυχίας, αρκετή φήμη. Εγώ όμως θέλω να είμαι η καλύτερη στον κόσμο, είναι τόσο απλό. Δεν αμφιβάλλω πως κι ένα μικρό παιδί θα έλεγε το ίδιο, αλλά πιστεύω στον εαυτό μου και τα δίνω όλα».