Σάκκαρη: «Θέλω να είμαι η καλύτερη στον κόσμο»

Η Μαρία Σάκκαρη δεν έκρυψε για άλλη μία φορά τις μεγάλες φιλοδοξίες της, τονίζοντας πως στόχος της είναι να γίνει η καλύτερη τενίστρια στον κόσμο. 

Σάκκαρη: «Θέλω να είμαι η καλύτερη στον κόσμο»

Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες τενίστριες της παγκόσμιας κατάταξης, ο στόχος και τα όνειρά της όμως δεν σταματούν εκεί. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μιλώντας στο περιοδικό «Porsche Central & Eastern Europe» τόνισε πως θέλει να γίνει η καλύτερη τενίστρια στον κόσμο.

«Στο γυναικείο τένις οι διαφορές μεταξύ μας είναι μικρές. Δεν είναι σαν τους άνδρες. Λίγο-πολύ όλες έχουμε παρόμοια φυσική κατάσταση. Αυτό που κάνει τις μεγαλύτερες διαφορές είναι το πώς διαχειρίζεται η καθεμιά το ψυχολογικό κομμάτι», είπε αρχικά η Σάκκαρη.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία είναι πρέσβειρα της Πόρσε, αναφέρθηκε και στα παραδείγματα παικτριών που θαύμαζε μεγαλώνοντας, όπως οι Σερένα Ουίλιαμς, Κιμ Κλάιστερς και Ζιστίν Ενίν:

«Έχουμε διαφορετική κουλτούρα και ως Ελληνίδα είμαι πιο εκφραστική, αλλά αν δεν έχεις τον τεράστιο αυτοέλεγχο που έχει η Σερένα, δεν μπορείς να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο. Κάποιες παίκτριες είναι ικανοποιημένες αν φτάσουν στην 50ή ή στην 30ή θέση του κόσμου.

Είναι χαρούμενες αν διατηρηθούν εκεί. Τα χρήματα είναι αρκετά, μεγάλη δόση επιτυχίας, αρκετή φήμη. Εγώ όμως θέλω να είμαι η καλύτερη στον κόσμο, είναι τόσο απλό. Δεν αμφιβάλλω πως κι ένα μικρό παιδί θα έλεγε το ίδιο, αλλά πιστεύω στον εαυτό μου και τα δίνω όλα».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας