Το Γουΐμπλεντον ακυρώθηκε λόγω κορονοϊού, αλλά θα αποζημιωθεί με 125 εκατ. ευρώ!

Μπορεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού να ακυρώθηκε το Γουΐμπλεντον αλλά οι διοργανωτές θα αποζημιωθούν με το ποσό των 125 εκατ. ευρώ!

Το Γουΐμπλεντον ακυρώθηκε λόγω κορονοϊού, αλλά θα αποζημιωθεί με 125 εκατ. ευρώ!

Το φημισμένο τουρνουά τένις, Γουΐμπλεντον ακυρώθηκε, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσαν χθες οι υπεύθυνοι του αγγλικού grand slam, το οποίο δεν θα διεξαχθεί για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα μετά το 1945!

Μετά από επείγουσα συνομιλία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, η All England Lawn Tennis Club (AELTC) ανακοίνωσε ότι ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί το τουρνουά στις προγραμματισμένες ημερομηνίες 29 Ιουνίου-12 Ιουλίου.

Έτσι ακυρώθηκε, αλλά αποδείχθηκε πως οι διοργανωτές δεν θα έχουν ν’ αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα, καθώς είχαν προνοήσει για την περίπτωση πανδημίας!

Σύμφωνα με τους «Times» του Λονδίνου στα ασφαλιστικά συμβόλαια είχαν προνοήσει ακόμη και για την περίπτωση πανδημίας και θα βάλουν στα ταμεία τους περίπου 125 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση!

«Ίσως η AELTC πρέπει να κάνει αύξηση στον άνθρωπο που προνόησε να βάλει στα ασφαλιστικά συμβόλαια και την περίπτωση της πανδημίας», αναφέρουν άλλα αγγλικά ΜΜΕ, μόλις έγινες γνωστό η ρήτρα πανδημίας στα ασφαλιστικά συμβόλαια του φημισμένου αγγλικού τουρνουά!

«Φυσικά και είμαστε τυχεροί που έχουμε την ασφάλεια, αλλά αυτό δεν λύνει όλα τα προβλήματα μας. Σίγουρα όμως είναι σημαντικό», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Λιούις, διευθύνων σύμβουλος της ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ είχε προβλεφθεί η περίπτωση της πανδημίας από το 2003, όταν είχε «εισβάλει» στη ζωή μας ένας άλλος κορονοϊός, ο SARS, ο οποίος είχε εξαπλωθεί μόλις σε 29 χώρες, με 8.096 κρούσματα και 774 θανάτους. Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξαν μόλις τέσσερα κρούσματα, αλλά στο Γουΐμπλεντον είχαν φροντίσει να λάβουν τα μέτρα τους.