Τσιτσιπάς: «Ευκαιρία να μάθω κάτι καινούργιο, ίσως μια νέα γλώσσα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις αναφέρθηκε στην καθημερινότητά του κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού

Τσιτσιπάς: «Ευκαιρία να μάθω κάτι καινούργιο, ίσως μια νέα γλώσσα»

Συνέντευξη στην σελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και αναφέρθηκε στην καθημερινότητά του κατά την διάρκεια του κορονοϊού. Ο Έλληνας πρωταθλητής ρωτήθηκε πόσο τον έχει επηρεάσει η κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο τον κόσμο με την πανδημία, όπως επίσης και για τι κάνει να διατηρεί σε φόρμα, ενώ παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι παραμονή στο σπίτι είναι και μία ευκαιρία για τον ίδιο να συγκεντρωθεί σε άλλα πράγματα που θα ήθελα να βελτιωθεί σαν άνθρωπος.

Για το αν έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία του η κατάσταση με τον κορονοϊό και πως το διαχειρίζεται: «Φυσικά και έχει αντίκτυπο. Φαίνεται πως θα έχουμε ένα μεγάλο διάλειμμα και δεν ξέρουμε πραγματικά πόσο θα κρατήσει. Μου λείπει ο ανταγωνισμός και να παίζω τένις. Ανυπομονώ να επιστρέψω σε ένα γήπεδο, επειδή ο ανταγωνισμός με κρατάει ζωντανό. Ανυπομονώ για το επόμενο τουρνουά μου. Ελπίζω να μην είναι σε πολύ καιρό από τώρα. Ελπίζω πως όλο αυτό θα κρατήσει όσο λιγότερο γίνεται. Προσπαθώ να διατηρηθώ σε φόρμα. Ο αντίκτυπος είναι μεγάλος και ο χρόνος φαίνεται να κυλάει πιο αργά».

Τι κάνει για να διατηρηθεί σε φόρμα: «Προσπαθώ να μείνω ενεργός. Προσπαθώ να βγω έξω, να πηγαίνω για τρέξιμο και να κρατάω το σώμα μου σε φόρμα. Είναι μεγάλη η πρόκληση - να προσπαθείς να αποφύγεις να τεμπελιάσεις και να μην κάνεις τίποτα. Δεν θες να πάρεις βάρος, ή να χάσεις τους μυς και την ελαστικότητά σου. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για να μείνεις σε φόρμα. Πάντα πρέπει να βρίσκουμε λύσεις και τρόπους να διατηρούμαστε σε καλή κατάσταση, σωματικά και πνευματικά».

Πως προπονείται: «Αυτή την περίοδο προπονούμαι μια φορά τη μέρα και είναι περισσότερο γυμναστική. Δεν έχω παίξει τένις μέχρι στιγμής, εδώ και λίγες μέρες που έκανα την ανακοίνωση ότι μένω στο σπίτι. Προσπαθώ να βγω για ένα τρέξιμο και να κάνω κάποιες ασκήσεις εκρηκτικότητας και αερόβια. Δεν σηκώνω πολλά βάρη».

Αν έχει επινοήσει νέες μεθόδους για να προπονηθεί στο σπίτι: «Προσπαθώ να κάνω τις ασκήσεις μου μέσα, αλλά προσπαθώ να βγαίνω και μια φορά τη μέρα έξω. Δεν είναι καλό να μένεις συνέχεια μέσα. Χρειάζεσαι καθαρό αέρα. Το δέρμα χρειάζεται το φως του ήλιου, και είναι και αναζωογονητικό. Επίσης απλά μπορεί να θες να βγεις έξω, να ανασάνεις καθαρό αέρα και να συνδεθείς με τη φύση».

Αν έχει αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες: «Προσπάθησα να μαγειρέψω τις πρώτες μέρες, αλλά τώρα το έχω βαρεθεί! Τις περισσότερες φορές παίρνω φαγητό από εστιατόρια. Αποφεύγω τα junk food και παίρνω καλά γεύματα. Τρώω υγιεινά, καταναλώνω υγρά και θρεπτικές τροφές που με κρατούν σε φόρμα, επίσης πολλά βιολογικά τρόφιμα που μου κάνουν καλό».

Αν βλέπει κάτι θετικό στην όλη κατάσταση κι αν είναι μια ευκαιρία ανανέωσης και επαναπροσδιορισμού: «Αλήθεια δεν ξέρω. Ήμουν σε καλή κατάσταση πριν σταματήσει το tour, οπότε είναι δύσκολο να απαντήσω. Είναι πιθανότατα μια ευκαιρία να μάθω κάτι καινούργιο, να μάθω ίσως μια νέα γλώσσα, να συγκεντρωθώ σε άλλα πράγματα που ήθελα και να βελτιωθώ γενικά σαν άνθρωπος. Μπορώ να μάθω νέα πράγματα, να γίνω μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου και να δημιουργώ κάτι φρέσκο κάθε μέρα. Κάτι που μπορεί να με εκπαιδεύσει και να μου δώσει νέα γνώση, εκτός του τένις».