US Open: Η μεγάλη αλλαγή στο τουρνουά της Νέας Υόρκης

Για πρώτη φορά ύστερα από 15 χρόνια, η επιφάνεια του US Open θα αλλάξει, όπως ανακοίνωσε η USTA!

US Open: Η μεγάλη αλλαγή στο τουρνουά της Νέας Υόρκης

Η επιφάνεια Decoturf που υπάρχει επί του παρόντος στα κορτ του Major της Νέας Υόρκης είχε τοποθετηθεί το 2005 κι έκτοτε δεν έγινε η παραμικρή αλλαγή.

Φέτος όμως φαίνεται πως ήρθε η ώρα, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USTA), η επιφάνεια θα αλλάξει από Decoturf σε Laykold!

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα κορτ θα γίνουν πιο αργά σε σχέση με κάθε άλλη φορά. Η Laykold είναι η εταιρεία που «ντύνει» αρκετά μεγάλα τουρνουά στις ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα το Masters του Miami Open.

Για πρώτη φορά στα 42 χρόνια ζωής της Laykold, ένα Grand Slam θα έχει δικά της κορτ. Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι για πέντε χρόνια και έχει ισχύ από φέτος.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη είναι αν το χρώμα θα αλλάξει ολοκληρωτικά, αλλά και κατά πόσο θα γίνουν πιο αργά τα κορτ της Νέας Υόρκης. Να σημειώσουμε επίσης ότι η Laykold είναι η εταιρεία που εμπιστεύεται η USTA και για τα ματς των Εθνικών ομάδων σε Davis και Fed Cup.

Θυμίζουμε ότι το US Open διεξάγεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, η οποία φέτος πέφτει στις 31 του μήνα.

Δεδομένης πάντως της ματαίωσης και αναβολής αρκετών τουρνουά συμπεριλαμβανομένου και του Roland Garros (θα διεξαχθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου ως τις 4 Οκτωβρίου), είναι πιθανό να αλλάξουν οι ημερομηνίες και του Flashing Meadows.