Φέντερερ: «Δεν έχω σφίξει το χέρι κανενός για πολύ καιρό»

Ο Ρότζερ Φέντερερ αναφέρθηκε με τη σειρά του στο θέμα του κορονοϊού τονίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης ιδίως για τους ηλικιωμένους ανθρώπους. 

Φέντερερ: «Δεν έχω σφίξει το χέρι κανενός για πολύ καιρό»

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ύστερα από την επέμβαση που είχε στο γόνατο του έκανε ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ελβετός τενίστας αναφέρθηκε στον κορονοϊό και έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα προς όλους τονίζοντας πως η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή.

Ο ίδιος παραμένει στην πατρίδα του και δήλωσε πως ακολουθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης παρακινώντας τους συμπολίτες του να κάνουν το ίδιο και ειδικότερα τους ηλικιωμένους ανθρώπους καθώς είναι πιο ευάλωτοι στον ιό.

Για τον κορονοϊό είπε: «Μένω στο σπίτι και δεν έχω σφίξει το χέρι κανενός για πολύ καιρό. Προφανώς και πλένω συχνά τα χέρια μου, όπως πρέπει να κάνουν όλοι. Πιστεύω, ότι είναι σημαντικό να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, αυτή την εποχή περισσότερο από ποτέ. Ειδικά γιατί πρέπει να στηρίξουμε τη μεγαλύτερη γενιά. Είναι αυτοί που το έχουν ανάγκη περισσότερο και πρέπει να τους βοηθήσουμε τηρώντας το social distancing και την αποφυγή χειραψιών».

Για τη σοβαρότητα της κατάστασης τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό να λάβουμε σοβαρά αυτούς τους κανόνες. Πολύ πολύ σοβαρά. Πρέπει να μείνουμε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας».