Επίσημο: «Λουκέτο» από ATP και WTA σε όλα τα τουρνουά τένις!

Οι ομοσπονδίες τένις ανδρών (ΑΤΡ) και γυναικών (WTA) αποφάσισαν την αναστολή όλων των επίσημων διοργανώσεων μέχρι τις 7 Ιουνίου.

Επίσημο: «Λουκέτο» από ATP και WTA σε όλα τα τουρνουά τένις!

Όπως και όλα τα άλλα αθλήματα στον πλανήτη, το τένις δεν θα μπορούσε να παραμείνει ανεπηρέαστο στη λαίλαπα του κορονοϊού. Την Τετάρτη (18/3) οι ομοσπονδίες επαγγελματικού τένις ανδρών και γυναικών (ATP, WTA) αποφάσισαν την οριστική διακοπή κάθε επίσημης δραστηριότητας, τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιουνίου.

Όπερ σημαίνει ότι όλα τα τουρνουά που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν στο συγκεκριμένο διάστημα ματαιώνονται, μια κίνηση που φυσικά αποτελεί μέτρο πρόληψης ενάντια στον φονικό ιό.

Ως συνέπεια του «λουκέτου», η χωμάτινη σεζόν στο επαγγελματικό τένις ακυρώνεται εξ ολοκλήρου, κάτι που είχε φανεί και από τη μετάθεση του Roland Garros. Έτσι, μετά από τα Masters σε Indian Wells, Miami Open, Monte Carlo δεν θα διεξαχθούν και αυτά σε Μαδρίτη και Ρώμη στις αρχές Μαΐου.

Παρ' όλα αυτά, οι διοργανωτές του US Open ανακοίνωσαν πως προς το παρόν η διεξαγωγή του φημισμένου αμερικανικού Grand Slam δεν κινδυνεύει και όλα θα προχωρήσουν βάσει των προβλεπόμενων ημερομηνιών, ήτοι από τις 31 Αυγούστου ως τις 13 Σεπτεμβρίου.