Τσιτσιπάς: «Ένιωθα λίγο βλάκας στις επιστροφές του σερβίς του»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έψαξε για δικαιολογίες μετά την ήττα από τον Μίλος Ράονιτς στο Australian Open 2020.

Τσιτσιπάς: «Ένιωθα λίγο βλάκας στις επιστροφές του σερβίς του»

Σε όλα απάντησε μετά το τέλος του αγώνα με τον Μίλος Ράονιτς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν αναζήτησε δικαιολογίες για την ήττα του.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου

Πόσο δύσκολο ήταν για εσένα το σημερινό παιχνίδι;

«Είναι δύσκολο. Έπαιζε με φόρχαντ από όλο το κορτ σχεδόν και δεν ξέρεις που ακριβώς να σταθείς επειδή είναι τόσο γρήγορος. Το σερβίς πολύ καλό, ένα από τα καλύτερα. Μου θυμίζει λίγο το ματς που έπαιξα με τον Κύργιο στο Μπρίσμπεϊν. Δεν έγιναν πολλά πράγματα στη μπεϊσλάιν στο παιχνίδι, πιο πολύ σερβίς. Ένιωθα λίγο βλάκας στις επιστροφές του σερβίς του. Ένιωθα αργός και δεν είχα συγκέντρωση. Περίεργο παιχνίδι τένις γενικά»

Πιστεύεις θα έκανες κάτι διαφορετικά;

«Όχι».

Σε έβγαλε λίγο εκτός ρυθμού το walkover;

«Που να ξέρω, δεν έχω ιδέα. Το σκεφτόμουν λίγο κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά Παρόλο το σκορ που ήταν τόσο κοντά ένιωθα λίγο μουδιασμένος. Δεν ήταν εκεί η προσοχή μου, ήταν πάρα πολύ περίεργο. Δεν μπορούσα να βρω πάθος, υπήρχε μία μονοτονία στον αγώνα η οποία δε με έκανε να βαρεθώ, το αυστραλιανό όπεν είναι από τα πιο σημαντικά πρωταθλήματα του χρόνου-, αλλά με έβγαλε εκτός ρυθμού».

Είχες θέμα σήμερα με το σερβίς του Ράονιτς. Πιστεύεις ότι είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσεις κι εσύ;

«Δεν είναι και τόσο εύκολο. Τα σερβίς αυτά είναι πολύ κοντά από τη γραμμή. Αλλά δεν θα έλεγα ότι είχα τόσο μεγάλο πρόβλημα με τις επιστροφές σήμερα, ίσως 2-3 μπάλες παραπάνω. Δεν ήταν τόσο πολύ λάθη που έκανα εγώ. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι το οποίο πήγε στραβά. Μάλλον ήμουν πιο παθητικός στα πρώτα γκέιμ που έφαγα μπρέικ. Δεν έχω τίποτα άλλο στο μυαλό μου και για αυτό το κάνει λίγο περίεργο αυτό το ματς. Είναι μερικά χτυπήματα τα οποία κάνουν διαφορά»

Ποια είναι η επόμενη μέρα μετά τι Μελβούρνη και τι σκοπεύεις να δουλέψεις από εδώ και πέρα;

«Νομίζω ότι είμαι σε ένα καλό δρόμο, έχω βελτιώσει πολλά πράγματα. Θα βάλω σαν προτεραιότητα να κρατήσω αυτό που έχω και να το εξελίξω όσο περνάει ο χρόνος. Έχω καταφέρει κάποια καλά και θέλω να τα κρατήσω και μέρα με τη μέρα να τα βελτιώνω λιγάκι, να μην πάω κατευθείαν στο φουλ, να μη χτυπήσω κόκκινο συναγερμό. Γιατί αυτό ήταν αυτό που με έκανε να έχω και αυτά τα σκαμπανεβάσματα στα μέσα της χρονιάς, το οποίο δε θέλω να ξανασυμβεί. Θέλω να έχω μία ισορροπία στα αποτελέσματά μου, στο μυαλό μου και στην εγκεφαλική μου υγεία»

Ο κόσμος ήταν στο πλευρό σου σήμερα αλλά από την άλλη όπως είπες υπήρχε μονοτονία;

«Με βοήθησε ο κόσμος και πάντα με βοηθούσε. Δε θέλω να παρεξηγηθούν γιατί οι περισσότεροι νόμιζαν ότι τους την είπα τις προηγούμενες μέρες όταν είπα να σέβονται τον αντίπαλο. Πραγματικά τους χρειάζομαι εδώ πέρα γιατί αυτό κάνει πολύ ξεχωριστή την ατμόσφαιρα. Τώρα για τη μονοτονία… Δεν ήμουνα «στη ζώνη», όπως λέμε. Δεν υπήρχε μία φορά που να ήμουν. Και όταν είμαι «στη ζώνη» είναι τότε που μπορώ να κάνω θαύματα και να ξεπεράσω τον εαυτό μου»

Την επόμενη χρονιά πως θα δούμε το Στέφανο που θα έρθει;

«Ελπίζω να δω αλλαγή στον εαυτό μου όπως είδα από πέρυσι. Αν συνεχίσω με τέτοιους ρυθμούς και όλο αυτό έχει επίδραση στον εαυτό μου θα δούμε μεγάλα πράγματα εδώ πέρα. Όλα είναι θέμα μυαλού και το να πάρω την απόφαση να αλλάξω προς το καλύτερο».