Australian Open 2020: Πρόκριση για Τζόκοβιτς, αποκλεισμός για Βοζνιάκι

Με ήττα-αποκλεισμό από την Όνς Τζαμπέρ έκλεισε την καριέρα της στα κορτ η Καρολίν Βοζνιάκι

Australian Open 2020: Πρόκριση για Τζόκοβιτς, αποκλεισμός για Βοζνιάκι

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει την προσπάθεια κατάκτησης του όγδοου Australian Open στην καριέρα του, που φιλοξενείται στην Μελβούρνη. Ο Σέρβος πρωταθλητής και Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, προκρίθηκε στους «16» καθώς επικράτησε 6-3, 6-2, 6-2 του Ιάπωνα, Γιοσιχίτο Νισιόκα (Νο 71) και θα παίξει με τον Αργεντινό, Ντιέγκο Σβάρτζμαν (Νο 14) για μία θέση στην οκτάδα.

«Ηταν ένας από τους καλύτερους αγώνες μου στο σερβίς. Και αυτό οφείλεται στον Γκόραν (Ιβανίσεβιτς). Τον σκεφτόμουν σε όλην την διάρκεια του αγώνα», δήλωσε λίγο μετά το ματς, ο «Νόλε».

Στις 6 Δεκεμβρίου 2019, η Καρολίν Βοζνιάκι δήλωσε πως το Australian Open θα είναι η τελευταία διοργάνωση της καριέρας της. Σχεδόν 50 ημέρες αργότερα, η πρώην επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, αποχαιρέτησε τα κορτ από το Νο 36, μετά την ήττα που γνώρισε από την Τυνήσια, Ονς Τζαμπέρ (Νο 78) με 7-5, 3-6, 7-5 στον Γ` γύρο του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

«Αυτά που έκανα στα κορτ ήταν απίστευτα», δήλωσε φανερά συγκινημένη η 29χρονη πρωταθλήτρια και πρόσθεσε: «Η υποστήριξη του πατέρα μου που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια ήταν απίστευτη. Υπάρχουν αναμνήσεις που δεν θα με εγκαταλείψουν ποτέ. Κλαίω, αλλά είμαι χαρούμενη».