Τσιτσιπάς: «Να ελέγξω τα νεύρα μου στο γήπεδο...»

Ο Έλληνας πρωταθλητής Στέφανος Τσιτσιπάς, θέλει να έχει μία πετυχημένη παρουσία στο Mubadala World Tennis Championship.

Τσιτσιπάς: «Να ελέγξω τα νεύρα μου στο γήπεδο...»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πιστεύει ότι μια ισχυρή παρουσία στο Mubadala World Tennis Championship της επόμενης εβδομάδας, θα αποτελέσει το ιδανικό σημείο για μια επιτυχημένη πορεία το 2020.

Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής πρόκειται να κάνει την εμφάνισή του στο Άμπου Ντάμπι, στην 12η έκδοση του MWTC που διεξάγεται στις 19-21 Δεκεμβρίου στο Διεθνές Κέντρο Τένις της Zayed Sports City.

Εκεί θα βρίσκονται πέντε από τους δέκα κορυφαίους άνδρες της παγκίσμιας κατάταξης ATP. Ο Τσιτσιπάς, Νο 6, ξεκινά εναντίον του Γάλλου Γκαέλ Μονφίς, Νο 10, την Πέμπτη (19/12).

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Γνωρίζω πολύ καλά τον Γακέλ, είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου στο Tour και θα είναι συναρπαστικό που θα τον αντιμετωπίσω. Για μένα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσω τη σεζόν αγωνιζόμενος σε αυτό το τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι.

Είναι ένα τουρνουά στο οποίο δεν έχω παίξει ποτέ πριν.Ανυπομονώ πραγματικά να κάνω μερικούς καλές αγώνες πριν ταξιδέψω στην Αυστραλία», σημείωσε αρχικά ο Στέφανος και συνέχισε:

«Κοιτάζοντας την ισχυρή σύνθεση πρόκειται να είναι ένα συναρπαστικό τουρνουά. Νομίζω ότι κάθε αγώνας είναι σημαντικός και θα με βοηθήσει να διανοητικά να γνωρίζω ότι ξεκίνησα την σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχω αποδείξει ότι μπορώ να νικήσω τους κορυφαίους παίκτες».

Όσο αφορά το παιχνίδι του τόνισε:

«Μπορώ να είμαι επίμονος και συνεπής ταυτόχρονα. Σκοπεύω να δουλέψω για να ελέγξω τα νεύρα μου στο γήπεδο, να είμαι υπομονετικός, να μην υποχωρώ στην πίεση και να είμαι γενναίος στις δύσκολες καταστάσεις των αγώνων.»