Η «κόντρα» των... Ναδάλ για τις αλλαγές του Πικέ στο Davis Cup!

Η διαφορετική μορφή διεξαγωγής του φετινού Davis Cup αποτέλεσε σημείο διαφωνίας για αρκετούς ανθρώπους του τένις, ωστόσο ο Τόνι Ναδάλ υποστηρίζει το εγχείρημα του Ζεράρ Πικέ, σε αντίθεση με τον ανιψιό του, Ράφα Ναδάλ!

Η «κόντρα» των... Ναδάλ για τις αλλαγές του Πικέ στο Davis Cup!

Το φετινό Davis Cup διεξάγεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο σε σχέση με την παραδοσιακή μορφή που είχε τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που οφείλεται στον Ζεράρ Πικέ!

Ο Ισπανός άσος της Μπαρτσελόνα είναι ενεργά αναμεμιγμένος με τον θεσμό του Davis Cup μέσω της εταιρίας του «Cosmos», η οποία σε συνεργασία με τη διεθνή ομοσπονδία τένις (ITF) προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στη μορφή διεξαγωγής του τουρνουά.

Συγκεκριμένα, καταργήθηκαν τα παιχνίδια best-of-five (τρεις νίκες για την πρόκριση) και καθιερώθηκε μια τελική φάση με τις 18 καλύτερες ομάδες του κόσμου, οι οποίες παίζουν πιο σύντομα χρονικά ματς μέσα σε μία εβδομάδα.

Αυτή η απόφαση δίχασε τον κόσμο του τένις, με κάποιους να την επικροτούν και αρκετούς να παρουσιάζονται αντίθετοι. Σ' αυτούς συγκαταλέγεται και ο Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος πάντως μετέχει κανονικά στο τουρνουά παρότι είναι αντίθετος με τις αλλαγές.

Ένας... άλλος Ναδάλ, ωστόσο, δεν συμμερίζεται τις απόψεις του Ραφαέλ. Ο λόγος για τον Τόνι Ναδάλ, τον θείο του Ράφα και αδερφό του παλιού άσου της Μπαρτσελόνα, Μιγκέλ Άνχελ Ναδάλ, ο οποίος αντιθέτως στηρίζει το εγχείρημα του Πικέ:

«Μου άρεσε πολύ η παλιά μορφή του, αλλά ήταν ανέφικτο να συνεχιστεί, επειδή οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου δεν έβρισκαν χρόνο να συμμετέχουν. Το εγχείρημα του Πικέ είναι θαρραλέο και θα πρέπει να το στηρίξουμε. Πιστεύω πως χρειάζεται να προστεθεί μια επιπλέον ημέρα, ή έστω ένα επιπλέον γήπεδο».