Νίκη και απίστευτο ρεκόρ για τον Ναδάλ στο Davis Cup

Το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP επικράτησε του Κάρεν Χατσάνοφ κι έκανε το 2-1 για την ομάδα της Ισπανίας.

Νίκη και απίστευτο ρεκόρ για τον Ναδάλ στο Davis Cup

Ο Ραφαέλ Ναδάλ κατάφερε στα 33 του χρόνια να βρεθεί ξανά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο φινάλε μιας σεζόν, τελειώνοντας το 2019 πάνω από τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ μετά την παρουσία των «Big 3» στο ακροτελεύτιο τουρνουά της ATP για τη φετινή χρονιά.

Παρά τη σπουδαία σεζόν που πραγματοποίησε σε ατομικό επίπεδο, ο μεγάλος Ίβηρας συνεχίζει να αγωνίζεται μέσα στο 2019, εκπροσωπώντας την ομάδα της Ισπανίας στο Davis Cup, την κορυφαία ομαδική διοργάνωση τένις στον πλανήτη.

Στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων, ο Ναδάλ επικράτησε του Κάρεν Χατσάνοφ με 6-3, 7-6 (7) και βοήθησε την Ισπανία να κάνει το 2-1 (2 νίκες - 1 ήττα) στο γκρουπ Β', στο οποίο εκτός από τους Ίβηρες και τη Ρωσία μετέχει επίσης και η Κροατία.

Πέρα από τη νίκη αυτή καθαυτή, ο Ναδάλ έχει πλέον ένα εντυπωσιακό ρεκόρ σε ό,τι έχει να κάνει με τους αγώνες του στο Davis Cup. Αφενός είναι ο 5ος Ισπανός στην ιστορία με τις περισσότερες νίκες (25), αφετέρου είναι αυτός με τις λιγότερες ήττες στον θεσμό.

Συγκεκριμένα, για το Davis Cup ο Ναδάλ έχει ηττηθεί μόλις μία φορά στην καριέρα του, μετρώντας ρεκόρ 25-1! Μάλιστα, η μία και μοναδική του ήττα ήρθε στο παρθενικό του παιχνίδι για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, το μακρινό 2004 από τον Γίρι Νόβακ!

Αναλυτικά οι Ισπανοί τενίστες με τις περισσότερες νίκες στο Davis Cup:

  1. Μανουέλ Σαντάνα 69-17
  2. Μανουέλ Οράντες 39-19
  3. Νταβίντ Φερέρ 28-5
  4. Χουάν Γκίσμπερτ 27-20
  5. Ραφαέλ Ναδάλ 25-1