Τσιτσιπάς: η εδραίωση στην ελίτ της Παγκόσμιας κατάταξης και η οικονομική εκτόξευση!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εδραιώνεται στην κορυφαία δεκάδα της κατάταξης στο τένις αφού ολοκληρώνει τη χρονιά ευρισκόμενος στο νούμερο 6 και το 2020 στοχεύει ακόμα ψηλότερα, ενώ οικονομικά τα φετινά κέρδη του Έλληνα πρωταθλητή «ζαλίζουν».

Τσιτσιπάς: η εδραίωση στην ελίτ της Παγκόσμιας κατάταξης και η οικονομική εκτόξευση!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει πραγματικά καταπλήξει όλο τον αθλητικό κόσμο με τις εξαιρετικές του επιδόσεις τη φετινή χρονιά. Ο Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον μεγάλο θρίαμβο επί του Ντόμινικ Τιμ και την κατάκτηση του ATP Finals του Λονδίνου.

Όπως είναι φυσικό οι εμφανίσεις του Στέφανου τον έχουν εδραιώσει μόνιμα πλέον στην κορυφαία δεκάδα της κατάταξης στο τένις. Ο Τσιτσιπάς λοιπόν κλείνει το 2019 στο νούμερο 6 της κατάταξης.

Η μεγαλύτερη θέση στην οποία έχει βρεθεί είναι το νούμερο 5 στις 5 Αυγούστου του 2019. Βέβαια ο Τσιτσιπάς στοχεύει το 2020 να βρεθεί πιο ψηλά από το νούμερο 5 και να κάνει νέο ρεκόρ καλύτερης θέσης. Στόχος ο οποίος αν μη τι άλλο μπορεί να επιτευχθεί.

Ο Διεθνής Τύπος αποθεώνει τον Στέφανο Τσιτσιπα για την κατάκτηση του ATP Finals

Να θυμίσουμε πως πρώτος αυτή τη στιγμή στην κατάταξη είναι ο Ράφα Ναδάλ, δεύτερος ο Νόβακ Τζόκοβιτς, τρίτος ο Ρότζερ Φέντερερ, τέταρτος ο Ντόμινικ Τιμ και πέμπτος ο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγχαίρει τον Στέφανο Τσιτσιπά (pic)

Πάντως ο Τσιτσιπάς πέρα από την αγωνιστική του εκτόξευση εκτοξεύεται και οικονομικά αφού τη φετινή σεζόν συνολικά έχει βγάλει κέρδος από όσα τουρνουά έχει συμμετάσχει 9.865.605 δολάρια όταν την σεζόν 2018 είχε εισπράξει συνολικά 2.519.615 δολάρια ενώ στη ρούκι του σεζόν το 2017 μόλις 302 χιλιάδες.

Tα συγχαρητήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον Στέφανο Τσιτσιπά

Πραγματικά εντυπωσιακή η άνοδος του Έλληνα άσου από όλες τις απόψεις, και αν σκεφτεί κανείς ότι είναι μόνο 21 ετών καταλαβαίνει τις τεράστιες δυνατότητες που έχει ακόμα ο «Τσιτσιfast».