Ο Ναδάλ πήρε το πρώτο σετ από τον Τσιτσιπά με 6-2

Ο Ραφαέλ Ναδάλ πήρε εύκολα το πρώτο σετ από τον Στέφανο Τσιτσιπά με 6-2 στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης.

Ο Ναδάλ πήρε το πρώτο σετ από τον Τσιτσιπά με 6-2

Οι δυο παίκτες έβγαλαν την καθιερωμένη φωτογραφία και ο Τσιτσιπάς που κέρδισε το στρίψιμο του νομίσματος διάλεξε να σερβίρει πρώτος. Από δυο λάθη του Ναδάλ και δυο δικούς του winner o Στέφανος πήρε το πρώτο γκέιμ. Μετά ξέσπασε μια σύντομη μπόρα, το χώμα λάσπωσε και ο αγώνας διακόπηκε για μερικά λεπτά... Ξανάρχισε υπό ασθενή βροχή...Ο Ναδάλ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Τσιτσιπά και ισοφάρισε 1-1 τα γκέιμ. Ο Στέφανος αστόχησε σε τρεις επιθέσεις και ο Ναδάλ έκανε το πρώτο μπρέικ (1-2).

Ο Ισπανός κέρδισε 8 συνεχόμενους πόντους πριν υποπέσει σε ντάμπλ φοτ. Στο σημείο αυτό ο Τσιτσιπάς με συντονισμένα χτυπήματα έφτασε στην ισοπαλία. Ο Ναδάλ, όμως, με καλά σερβίς, πήρε τους δυο επόμενους πόντους κι έκανε το 3-1. Με τον πρώτο του winner στο ματς και από ένα λάθος του Στέφανου ο Ναδάλ έφτασε στο 0-30. Ύστερα ανέβηκε στο φιλέ για το 0-40 και πέτυχε δεύτερο μπρέικ ανεβάζοντας τη διαφορά στο 4-1.

Mε όλο και πιο βαριά χτυπήματα ο Ναδάλ στρίμωξε τον Στέφανο. Σε τρία σέρβις γκέιμ έχασε μόλις 6 πόντους. Κατεβάζοντας μια λόμπα με ανάποδο χτύπημα έγραψε το 5-1. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για να μείνει στο σετ. Αν και είχε μόλις 50% στο πρώτο σερβίς με υπέροχες επιθέσεις πήρε τον 7ο γκέιμ και μείωσε σε 5-2. Ο Ναδάλ σερίβρε με καινούργιες μπάλες. Ο Στέφανος με σμας προηγήθηκε 0-15. Ο Ναδάλ απάντησε με φόρχαντ στη γωνία (15-15). Από τρία λάθη του Στέφανου το πρώτο σετ έλαβε τέλος (6-2) σε 40 λεπτά.