ATP Finals: Τους τρέλανε όλους ο Φέντερερ, πέταξε εκτός τον Τζόκοβιτς! (highlights)

Ο Ελβετός «μαέστρος» θύμισε γιατί θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, μην αφήνοντας τον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς να πάρει ανάσα και αποκλείοντάς τον από τη συνέχεια των ATP Finals!

ATP Finals: Τους τρέλανε όλους ο Φέντερερ, πέταξε εκτός τον Τζόκοβιτς! (highlights)

«Το 38 είναι απλά ένας αριθμός» γράφουν πολλοί στο διαδίκτυο για την περίπτωση του Ρότζερ Φέντερερ κι όσο και αν η συγκεκριμένη έκφραση έχει γίνει κλισέ, στην περίπτωση του εν λόγω αθλητή βρίσκει απόλυτη εφαρμογή.

Ύστερα από μια μέτρια -για τα δικά του στάνταρ- εμφάνιση κόντρα στον Ντόμινικ Τιμ και μια απλώς καλή απέναντι στον Ματέο Μπερετίνι, ο Ελβετός «μαέστρος» απέδειξε γι' άλλη μια φορά το βράδυ της Πέμπτης (14/11) γιατί θεωρείται από πολλούς ειδικούς ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών.

Με αντίπαλο έναν ακόμη μεγάλο του αθλήματος, τον 32χρονο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Φέντερερ φύλαγε για τους οπαδούς του μια εμφάνιση αντάξια της απαράμιλλης ποιότητάς του, νικώντας τον Σέρβο πρωταθλητή με 6-4, 6-3 μέσα σε 1 ώρα και 13 λεπτά και πετώντας τον εκτός συνέχειας των ATP Finals!

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του «FedEx» επί του Τζόκοβιτς μετά το 2015 και αναμφίβολα ήταν από τις πιο... γλυκιές, δεδομένου ότι ήρθε τέσσερις μήνες μετά τον ιστορικό τελικό των δύο ανδρών στο Wimbledon, με νικητή τότε τον «Νόλε».

Ήταν παράλληλα η δεύτερη για τον Ελβετό στα φετινά ATP Finals και του έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, αντιθέτως ο Τζόκοβιτς ηττήθηκε για δεύτερη σερί φορά μετά το ματς με τον Ντομινίκ Τιμ και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Ο Φέντερερ πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση, κερδίζοντας το 81% των πρώτων σερβίς του και το 82% των δεύτερων, ενώ είχε συνολικά 12 άσους και 3/7 πόντους για μπρέικ. Στον αντίποδα, οι αντίστοιχοι αριθμοί για τον Τζόκοβιτς ήταν 57%, 44%, 2 και 0/1.

Επίσης, η ήττα αυτή σήμανε την οριστική παραμονή του Ραφαέλ Ναδάλ στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, αφού για να άλλαζε αυτό θα έπρεπε ο Τζόκοβιτς (Νο 2) να κατακτήσει το τουρνουά.