ATP Finals: Tσιτσιπάς - Μεντβέντεφ 2-0: Ξόρκισε την κατάρα (highlights)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον κακό του δαίμονα Ντανίλ Μεντβέντεφ με 2-0 σετ και μπήκε με το δεξί στους ATP Finals. 

ATP Finals: Tσιτσιπάς - Μεντβέντεφ 2-0: Ξόρκισε την κατάρα (highlights)

Την πρώτη νίκη της καριέρας του επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ πανηγύρισε το απόγευμα της Δευτέρας ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο πλαίσιο του ακροτελεύτιου τουρνουά της ATP για την τρέχουσα σεζόν!

Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση συνδυάζοντας το επιθετικό παιχνίδι με την υπομονή, για να λυγίσει έτσι τον Ρώσο «κακό του δαίμονα» με 7-6 (5), 6-4 σε 1 ώρα και 42 λεπτά!

Αυτή ήταν η παρθενική νίκη του Στέφανου επί του Μεντβέντεφ, ο οποίος είχε επικρατήσει και στις πέντε προηγούμενες αναμετρήσεις τους.

Το «κλειδί» της νίκης για τον Έλληνα άσο ήταν η απόδοσή του απέναντι στο πιο δυνατό «όπλο» του Μεντβέντεφ, το πρώτο του σερβίς, καταφέρνοντας να περιορίσει τον Ρώσο στο 71% κερδισμένων πόντων (38/53), την ώρα που ο ίδιος έχασε μόλις πέντε στο δικό του πρώτο σερβίς (39/44, 88%).

Παράλληλα, ο Τσιτσιπάς δεν έδωσε ούτε μία ευκαιρία για μπρέικ στον Ρώσο, ενώ ο ίδιος έκανε ένα μπρέικ στις τέσσερις ευκαιρίες που είχε στο σερβίς του Μεντβέντεφ και μάλιστα την πλέον κατάλληλη στιγμή, με το σκορ στο 4-4 του δεύτερου σετ!

Επόμενος αντίπαλος του Στέφανου στα ATP Finals την προσεχή Τετάρτη (13/11) θα είναι ο Σάσα Ζβέρεφ, ο οποίος αργότερα επικράτησε -επίσης για πρώτη φορά στην καριέρα του!- του Ραφαέλ Ναδάλ με 6-2, 6-4.

Δείτε τα highlights του αγώνα: