Τι είπε ο Τσιτσιπάς μετά τον θρίαμβό του στη Βαρκελώνη (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε συνέντευξη μέσα στο κορτ μετά τη νίκη του επί του Ισπανού Πάμπλο Καρένο Μπούστα και την πρόκρισή του στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης.

Τι είπε ο Τσιτσιπάς μετά τον θρίαμβό του στη Βαρκελώνη (vid)

Ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για μια μαγική εβδομάδα (και πως να μην είναι όταν μέσα σε πέντε μέρες ο 19χρονος Έλληνας απέκλεισε τους τέσσερις από τους δέκα top seed του τουρνουά: Σβάρτσμαν (Αργεντινή), Ράμος Βινόλας (Ισπανία), Τιμ (Αυστρία), Καρένο Μπούστα (Ισπανία).

«Απολαμβάνω κάθε στιγμή στο κορτ και όταν χαίρεσαι κάθε στιγμή τα αποτελέσματα έρχονται. Παραμένω το ίδιο πρόσωπο που ήμουνα και πριν. Τα αποτελέσματα δεν πρόκειται να με αλλάξουν. Κοιτάζω κάθε ματς ξεχωριστά και δουλεύω σκληρά. Όταν δουλεύεις σκληρά και μένεις συγκεντρωμένος στον στόχο σου, τα αποτελέσματα έρχονται» τόνισε ο Τσιτσιπάς.

Όταν ρωτήθηκε πως αισθάνεται που έγινε ο πρώτος Έλληνας ο οποίος έφτασε σε τελικό ενός τουρνουά της ATP World Tour, o Tσιτσιπάς απάντησε:

«Είμαι υπερήφανος για αυτό που πέτυχα. Ελπίζω να έκανα υπερήφανη και την πατρίδα μου. Ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα για μένα...»

Έχει γράψει ήδη Ιστορία αλλά έχει μπροστά του πολλές ακόμη σελίδες. Στη Βαρκελώνη είχαν να δουν από το 2005 στον τελικό έναν 19χρονο. Κι αυτός ήταν τότε ο Ράφαελ Ναδάλ, τον οποίο παρεμπιπτόντως ο Στέφανος είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει αύριο στο ματς τροπαίου.