Vamos Στέφανε: Τελικό ο Τσιτσιπάς στη Βαρκελώνη (vid)

O Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει τα θαύματα στη Βαρκελώνη. Νίκησε και τον Καρένο Μπούστα με 2-0 και πέρασε στον τελικό του τουρνουά.

Vamos  Στέφανε: Τελικό ο Τσιτσιπάς στη Βαρκελώνη (vid)

Ύστερα από εξαιρετική εμφάνιση ο 19χρονος Έλληνας τενίστας υπέταξε άλλον έναν Ισπανό σπεσιαλίστα στο χώμα, τον Πάμπλο Καρένο Μπούστα, Νο 11 στην παγκόσμια κατάταξη και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό ενός τουρνουά 500.000 δολαρίων.

Η προσπάθεια του Τσιτσιπά ήταν συγκινητική. Προηγήθηκε 5-2 γκέιμς στο πρώτο σετ αλλά είδε τον Ισπανό να ισοφαρίζει 5-5 και να απειλεί. Την κατάλληλη στιγμή όμως βρήκε τη συγκέντρωσή του και έκλεισε το σετ με 7-5.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε με άλλον αέρα στο δεύτερο σετ και πήρε κεφάλι από την αρχή στο σκορ. Έφτασε να προηγείται 5-2 αλλά στο σημείο αυτό ένιωσε να τον προδίνουν οι δυνάμεις του. Ο έμπειρος Ισπανός το κατάλαβε και άρχισε να τον τρέχει από γωνιά σε γωνιά.

Και τότε μίλησε η ελληνική ψυχή. Ο Τσιτσιπάς μάζεψε και την τελευταία ικμάδα του και σέρβιρε για το 6-3 που ήρθε από ένα λάθος του Καρένο Μπούστα. Ο 19χρονος πρωταθλητής δεν άντεξε, ξαπλώθηκε φαρδύς πλατύς στο κοκκινόχωμα πριν πάει στο φιλέ για να χαιρετήσει τον αντίπαλό του.

Τώρα ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον νικητή της συνάντησης Ναδάλ-Γκοφέν. Αλλά ήδη έχει γράψει ιστορία. Από τη Δευτέρα θα φιγουράρει στο Νο 45 της παγκόσμιας κατάταξης (τώρα είναι Νο 63).

Δείτε σε βίντεο ένα απίστευτο ντροπ-σοτ του Τσιτσιπά.