Τσιτσιπάς: «Ο Ράφα, ο Νόβακ και ο Ρότζερ με κάνουν καλύτερο παίκτη!»

Ο Έλληνας άσος χαρακτήρισε πηγή έμπνευσης για τον ίδιο τους «Big 3» του παγκόσμιου τένις και μίλησε για την αγαπημένη του επιφάνεια, αλλά και για το θέμα των τραυματισμών.

Τσιτσιπάς: «Ο Ράφα, ο Νόβακ και ο Ρότζερ με κάνουν καλύτερο παίκτη!»

Για αρκετά ενδιαφέροντα θέματα μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του επί του Ισπανού Ρόμπερτ Ράμος-Βίνολας, για τον 1ο γύρο του Swiss Indoors της Ελβετίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε για τις συνθήκες του γηπέδου στον αγώνα με τον Ισπανό, για τους τρεις μεγάλους του παγκόσμιου τένις (Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς), για την αγαπημένη του επιφάνεια, αλλά και για το θέμα των τραυματισμών.

Για τις συνθήκες του αγωνιστικού χώρου: «Ήταν πολύ γρήγορη επιφάνεια. Η μπάλα έσκαγε πολύ. Στην αρχή, δεν ήξερα πολύ καλά πως να προσαρμόσω την όρασή μου στα φώτα. Σε άλλα γήπεδα που έπαιξα φέτος δεν είχε παρόμοιο φωτισμό. Το παιχνίδι ήταν ήρεμο μέχρι το 2ο σετ, όταν κατάφερα να σπάσω το σερβίς του και έκανε break back. Έπαιξε πολύ καλά σε εκείνο το σημείο και ήταν πολύ κλειστό. Το tie-break θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα, αλλά στο τέλος της ημέρας πήρα τη νίκη και θα είμαι στον επόμενο γύρο».

Για την προτίμησή του στο χώμα: «Η σεζόν είναι μεγάλη και η ΑΤΡ σου προσφέρει αρκετές διαφορετικές επιφάνειες για να αγωνιστείς. Ευτυχώς, δεν υπάρχει πλέον το carpet. Είμαι από τη Μεσόγειο και παίζω στο χώμα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Εκεί πιστεύω πως είμαι και καλύτερος από κάθε άλλη επιφάνεια. Στην Ελλάδα δεν έπαιξα ποτέ indoor σε όλη μου τη ζωή. Υπάρχουν μόνο κάποια ακριβά ιδιωτικά club που έχουν indoor γήπεδα».

Για τους Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Ναδάλ: «Ο Rafa, o Novak και ο Roger με εμπνέουν. Με κάνουν καλύτερο παίκτη. Αυτό που έκαναν στο τένις είναι πραγματικά απίθανο. Θαυμάζω αυτή τη συνέπεια και το πόσο καλά παίζουν υπό πίεση».

Για τους τραυματισμούς: «Λίγα χρόνια πριν, όταν ξεκίνησα να παίζω στο tour, είχα έναν τραυματισμό και έπρεπε να παίξω μ' αυτόν για λίγα game. Δεν ήξερα πως όταν είσαι τενίστας πρέπει να υπομένεις τόσο έντονο πόνο. Σίγουρα δεν είναι διασκεδαστικό όταν πρέπει να παίζεις σε τέτοια κατάσταση».