Τσιτσιπάς: «Δεν θα κερδίζουν για πάντα οι Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο περιθώριο της νίκης του επί του Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ μίλησε για την πορεία του, το παρελθόν και για το big three του τένις που κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα σταματήσει να κερδίζει τα μεγάλα Grand Slam.

Τσιτσιπάς: «Δεν θα κερδίζουν για πάντα οι Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε συνέντευξη μετά τη μεγάλη νίκη επί Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ στο Shanghai Masters και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο big three του τένις.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε πως κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα σταματήσουν να κερδίζουν όλα τα μεγάλα Grand Slam οι Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς και σιγά σιγά θα κυριαρχήσουν οι νέοι.

Shanghai Masters: Στους «16» ο Τσιτσιπάς (highlights)

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε επίσης στη μέχρι τώρα πορεία του, στο παρελθόν, αλλά και στα social media τα οποία δεν χειρίζεται πλέον ο ίδιος.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Για το μεγάλο χρονικό διάστημα που οι Φέντερερ-Ναδάλ-Τζόκοβιτς κυριαρχούν στα Grand Slam και τη νέα γενιά που δε μπορεί ακόμα να τους απειλήσει; «Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί το άθλημα τα δύο προσεχή χρόνια και πώς θα κυριαρχήσουν οι νέοι.

Προσπαθώ πολύ να είμαι εκεί και ξέρω ότι είναι δύσκολο να κρατήσω αυτό το επίπεδο, γιατί αν κάνω συνέχεια το ίδιο πράγμα, οι αντίπαλοι θα ξέρουν τι δουλεύει για μένα. Γι' αυτό προσπαθώ να βελτιώνομαι συνέχεια. Επίσης πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα αλλάξουν τα δεδομένα στα Grand Slams. Δεν γίνεται να κερδίζουν τα πάντα Ράφα, Ρότζερ και Νόβακ! Ξέρω ότι για να δω το όνομά μου σε αυτούς τους τίτλους θα πρέπει να μοχθήσω και να πονέσω. Είμαι ειλικρινά ενθουσιασμένος. Είμαι ενθουσιασμένος στην ιδέα ότι θα προσπαθήσω να φτάσω εκεί», σημειώνει.

Για τις αλλαγές σε σχέση με εκείνον όσο αφορά τη συμμετοχή του στο Shanghai Masters του 2017 και του 2019: «Πολλά άλλαξαν από τότε. Θυμάμαι πόσο μικρός και πόσο αθώος ήμουν! Ωραίες εποχές, τις σκέφτομαι. Τις σκεφτόμουν πριν μερικές μέρες. Τότε ταξίδευα μόνο με τον πατέρα μου. Τώρα έχω μεγαλύτερη ομάδα που με στηρίζει, τα πράγματα είναι πιο επαγγελματικά, θα έλεγα. Έχω δει βελτίωση στο παιχνίδι μου. Έχω επίσης δει να μεγαλώνω, στη ζωή μου, σε όλα. Βλέπω αλλαγές και μαθαίνω κάθε μέρα. Ανυπομονώ να δω τι θα έχει γίνει σε άλλα δύο χρόνια».

Τέλος για τα social media που πλέον δε χειρίζεται ο ίδιος: «Αισθάνομαι υπέροχα. Αισθάνομαι πιο κοντά στους ανθρώπους για τους οποίους ενδιαφέρομαι. Ο χρόνος μου είναι πιο ποιοτικός. Νιώθω πιο ανθρώπινος, περισσότερο ο εαυτός μου. Νιώθω ότι μπορώ να συγκεντρωθώ περισσότερο στο άθλημα, να περνώ περισσότερο χρόνο στο court παρά στο κινητό μου. Είμαι πιο συνδεδεμένος με τους ανθρώπους που μιλάω και προσπαθώ να μην σκέφτομαι την άλλη ζωή μου, τη social media ζωή, που έπαιρνε πολλά από τη σκέψη και τη συγκέντρωσή μου. Αισθάνομαι, λοιπόν, πολύ καλύτερα».