Τσιτσιπάς: «Θαυμάζω τον Πύρρο Δήμα!»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το πόσο θαυμάζει τον Πύρρο Δήμα, αλλά και τον Γιουσέιν Μπολτ - Τι είπε για τον αδερφό του.

Τσιτσιπάς: «Θαυμάζω τον Πύρρο Δήμα!»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στην ιστοσελίδα του τουρνουά «Davis Cup», το οποίο φιλοξενείται πρώτη φορά στην Ελλάδα (Τατόϊ Club). Αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον αδερφό του, την Εθνική ομάδα αλλά και τα... ολυμπιακά του είδωλα.

Ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε λέγοντας: «Αισθάνθηκα υπέροχα εκπροσωπώντας τη σημαία και κάνοντας τους συμπατριώτες μου περήφανους για την εμφάνισή μου. Ελπίζω να έχω πολλές παρόμοιες στιγμές στο μέλλον».

Αναφορικά με την νίκη του αδερφού του μαζί με τον Μάρκο Καλοβελώνη απέναντι στο Λουξεμβούργο: «Είμαι περήφανος για εκείνον. Είμαι ένα περήφανος αδερφός και είναι πολύ όμορφο να που έχω έναν αδερφό να αγωνίζεται στην ίδια ομάδα με εμένα».

Για τον αν θα του δώσει ώθηση στην επαγγελματική του καριέρα η συμμετοχή του στην Εθνική: «Δεν ξέρω, ο κόσμος με υποστήριξε και αισθάνθηκα διαφορετικά σε σχέση με αυτό που συνήθως αισθάνομαι. Ελπίζω να με βοηθήσει σε μερικά πράγματα όταν επιστρέψω στο tour. Είναι διαφορετική η ενέργεια όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου στο Davis Cup, ο κόσμος το αισθάνεται περισσότερο, είναι πιο συναισθηματικός όταν παίζει σε ένα τόσο σημαντικό event. Ελπίζω να φύγω από εδώ με κάτι καλύτερο στους ώμους μου».

Για την συνεργασία με την Μαρία Σάκκαρη στο μικτό διπλό και για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, ο Τσιτσιπάς τόνισε: «Για εμάς είναι τα πάντα η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω πάρα πολύ να παίξω του χρόνου και είναι ένας από τους στόχους μου. Το Τόκιο είναι ένα ξεχωριστό μέρος, μια από τις αγαπημένες μου πόλεις και το κλίμα θα είναι φοβερό».

Τέλος, μίλησε για τα ολυμπιακά του πρότυπα: «Θαυμάζω τον Πύρρο Δήμα, είναι ένας θρύλος της άρσης βαρών. Μου αρέσει επίσης ο Μπολτ, το στυλ του, ενώ τενίστες που έχουν ξεχωρίσει είναι ο Ντελ Πότρο και ο Τζόκοβιτς. Θυμάμαι το ματς τους στο Ρίο, ήταν σαν τελικός παρότι ήταν πρώτος γύρος. Ήταν εξαιρετικό παιχνίδι».