ATP Race to London: Στην έκτη θέση ο Στέφανος Τσιτσιπάς (pic)

Σε δυνατή θέση ο Στέφανος Τσιτσιπάς ενόψει των τελικών ATP που θα γίνουν στο Λονδίνο τον προσεχή Νοέμβριο.

ATP Race to London: Στην έκτη θέση ο Στέφανος Τσιτσιπάς (pic)

Παρά την πτωτική του πορεία στα τελευταία τουρνουά όπου έχει συμμετάσχει, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραμένει σε ισχυρή θέση στην κατάταξη της ATP ενόψει των τελικών που θα γίνουν τον προσεχή Νοέμβριο (10-17/11) στην O2 Arena του Λονδίνου.

Στην ειδική κατάταξη της ATP για την «κούρσα προς το Λονδίνο» (Race to London), ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται στην 6η θέση, αρκετά μακριά από τον 5ο Ντομινίκ Τιμ αλλά και από τον 7ο Κέι Νισικόρι.

Όπερ σημαίνει ότι ο Τσιτσιπάς είναι πολύ κοντά στην εξασφάλιση της πρόκρισής του στους ATP Finals του Νοεμβρίου, δεδομένου ότι οι επτά πρώτοι της σχετικής κατάταξης «τσεκάρουν εισιτήριο» για το τελευταίο μεγάλο τουρνουά της σεζόν.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, μετά τους επτά πρώτους της κατάταξης προκρίνονται δύο αθλητές που έχουν κατακτήσει Grand Slam εντός του 2019, ενώ τρίτο κριτήριο πρόκρισης είναι η όγδοη θέση στην ειδική κατάταξη της ATP.

Μέχρι στιγμής, αυτοί που έχουν προκριθεί και μαθηματικά στους αγώνες του Νοεμβρίου είναι οι Ραφαέλ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Ρότζερ Φέντερερ και Ντανίλ Μεντβέντεφ, ενώ πολύ κοντά στην πρόκρισή τους είναι επίσης οι Τιμ, Τσιτσιπάς και Νισικόρι.

Δείτε τη σχετική κατάταξη της ATP: