US Open 2019: Αντρέσκου από άλλο... πλανήτη, λύγισε τη Γουίλιαμς στον μεγάλο τελικό! (vids)

Η 19χρονη Καναδή, με την εκπληκτική της απόδοση στον μεγάλο τελικό του US Open, φώναξε ότι είναι εδώ για να μείνει, κατακτώντας το πρώτο Grand Slam της καριέρας της απέναντι στο «θηρίο» που λέγεται Σερίνα Γουίλιαμς!

US Open 2019: Αντρέσκου από άλλο... πλανήτη, λύγισε τη Γουίλιαμς στον μεγάλο τελικό! (vids)

Ένα νέο μεγάλο αστέρι του παγκόσμιου τένις γεννήθηκε μέσα από το φετινό τουρνουά γυναικών στο US Open, καθώς η Μπιάνκα Αντρέσκου σόκαρε την υφήλιο επικρατώντας της σπουδαίας Σερίνα Γουίλιαμς σε straight sets στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου!

Η μόλις 19χρονη Καναδή (με ρίζες από τη Ρουμανία) πραγματοποίησε αψεγάδιαστο τουρνουά, κρατώντας μάλιστα το καλύτερο για το τέλος, αφού η απόδοσή της στον τελικό ήταν εξωπραγματική, απέναντι στην πιθανότατα καλύτερη τενίστρια όλων των εποχών!

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Επιδεικνύοντας θαυμαστή ψυχραιμία -χαρακτηριστικό αν μη τι άλλο ασυνήθιστο για μια αθλήτρια της ηλικίας της και πόσο μάλλον σε έναν τελικό Grand Slam-, η Αντρέσκου πήρε το πρώτο σετ με 6-3 κι έφτασε να προηγηθεί 5-1 στο δεύτερο, φτάνοντας ακόμα και σε ματς-πόιντ απέναντι στην -εύλογα- μουδιασμένη Γουίλιαμς.

Δείτε τον τελευταίο πόντο και την αντίδραση της Αντρέσκου:

Κάπου εκεί το «θηρίο» των 23 τίτλων Grand Slam αφυπνίστηκε κι έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση, σώζοντας το ματς-πόιντ και κατακτώντας τα επόμενα τέσσερα γκέιμς, για να ισοφαρίσει σε 5-5. Όμως η Αντρέσκου δεν θα έπαιρνε «όχι» για απάντηση, φτάνοντας στην τελική επικράτηση με όπλο την απαράμιλλη αυτοπεποίθησή της (6-3, 7-5)!

Δείτε την απονομή και τις συνεντεύξεις μετά το ματς:

Αυτός ήταν φυσικά ο παρθενικός τίτλος Grand Slam της Αντρέσκου, η οποία αφενός υποχρέωσε τη Γουίλιαμς στον δέκατο χαμένο τελικό της καριέρας της (μετράει πλέον 23/33), αφετέρου «εκτοξεύθηκε» από το Νο14 στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης WTA!