US Open 2019: Ο Βαβρίνκα «σόκαρε» τον Τζόκοβιτς και πέρασε στους «8»! (vid)

Ο Ελβετός απέδειξε γι' άλλη μια φορά ότι «το έχει» απέναντι στον Σέρβο, ο οποίος αφού έχασε τα δύο πρώτα σετ αποσύρθηκε στις αρχές του τρίτου λόγω τραυματισμού.

US Open 2019: Ο Βαβρίνκα «σόκαρε» τον Τζόκοβιτς και πέρασε στους «8»! (vid)

Ο Σταν Βαβρίνκα είναι εδώ! Ύστερα από εκπληκτική απόδοση στα δύο πρώτα σετ απέναντι στον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ελβετός «τσέκαρε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του φετινού US Open, καθώς ο Σέρβος αποσύρθηκε στις αρχές του τρίτου λόγω τραυματισμού.

Παρά το πρόβλημα που ταλαιπώρησε τον «Νόλε» στον βραχίονα και τελικά τον υποχρέωσε σε πρόωρη έξοδο από το φετινό «Flashing Meadows», αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την επιτυχία του Βαβρίνκα.

Ο «Στάνιμαλ», όπως είναι το παρατσούκλι του, με αντίπαλο τον Τζόκοβιτς έπαιξε γι' άλλη μια φορά τρομερό τένις και στρίμωξε στα... σχοινιά τον μεγάλο του αντίπαλο, πριν αυτός συνειδητοποιήσει ότι με 0-2 σετ και χωρίς να είναι στο 100%, ήταν μάλλον μάταιο -και επικίνδυνο- να συνεχίσει την προσπάθεια.

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Η ιστορία έγραψε νίκη -δικαιότατη πέρα ως πέρα- του Βαβρίνκα με 6-4, 7-5, 2-1, με τον 34χρονο πλέον Ελβετό να βελτιώνει το ρεκόρ του σε Grand Slam απέναντι στον περσινό νικητή του US Open σε 4-4, έχοντας κερδίσει και τις τρεις τελευταίες τους αναμετρήσεις σε κάποιο από τα τέσσερα μεγάλα Όπεν του τένις!

Πλέον ο Βαβρίνκα έχει... ραντεβού με έναν άλλο ιδιαίτερα φορμαρισμένο αυτή την εποχή τενίστα κι ανερχόμενο αστέρι του αθλήματος, τον Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος παρότι έχασε το πρώτο σετ απέναντι στον Γερμανό Ντόμινικ Κέπφερ και είχε -για δεύτερο σερί ματς- το αμερικανικό κοινό εναντίον του, επικράτησε με 3-6, 6-3, 6-2, 7-6 (2).

U.S Open: Ο Φέντερερ με περίπατο στα προημιτελικά (vid)

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής έχει «βγει» ακόμα ένα ζευγάρι στα προημιτελικά, αυτό ανάμεσα στον συμπατριώτη του Βαβρίνκα, Ρότζερ Φέντερερ, και τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.