ΜάκΕνρο για Τσιτσιπά: «Ευκαιρία το U.S Open»

Σε συνέντευξη του ο Τζον ΜακEνρό εκθείασε τον Στέφανο Τσιτσιπά ενώ δήλωσε αισιόδοξος για την παρουσία του Έλληνα πρωταθλητή στο US Open. 

ΜάκΕνρο για Τσιτσιπά: «Ευκαιρία το U.S Open»

Το εγκώμιο του Στέφανου Τσιτσιπά έπλεξε ο Τζον ΜακΕνρό σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Συγκεκριμένα ο άλλοτε Αμερικανός τενίστας σχολίασε το US Open κάνοντας αναφορά και στον Έλληνα τενίστα, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρέπει να ανακτήσει τη ψυχολογία του.

Να σημειωθεί πως ο Τσιτσιπάς είχε ένα φανταστικό πρώτο εξάμηνο στο 2019, αλλά μετά την ήττα του στο Roland Garros από τον Σταν Βανβρίνκα, έχει μόνο πέντε νίκες σε έξι αναμετρήσεις.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο ΜάκΕνρο: «Είναι δύσκολο να εντοπίσουμε ακριβώς το πρόβλημα. Είμαι σίγουρος πως οι προσδοκίες του είναι πολύ μεγαλύτερες και αυτό του έχει ασκήσει πολύ περισσότερη πίεση. Ίσως έχει δώσει πολλούς αγώνες, δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά μετά το Roland Garros. Έχασε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον (Stan) Wawrinka και από τότε δεν ξέρω καν αν έχει περισσότερες νίκες απ' ότι ήττες. Η αυτοπεποίθησή του βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, αλλά κάνει πολλά καλά πράγματα και είναι θαυμάσιο που τον έχουμε στο παιχνίδι.

Θα ήθελα να τον δω να τα αλλάζει αυτά στη Νέα Υόρκη και να πηγαίνει με καλή ψυχολογία στα τουρνουά των τελευταίων μηνών της σεζόν. Είναι ο τύπος παίκτη που χρειάζεται μια μεγάλη πορεία. Ο Στέφανος έδειξε στην Αυστραλία πως είναι ικανός για μεγάλα πράγματα και είναι κοντά στο να το κάνει, αλλά φυσικά, όταν μεγαλώνεις σαν παίκτης και γίνεσαι αστέρας, αυτόματα μια νίκη εναντίον σου αποκτά μεγαλύτερο βάρος και πλέον όλοι θέλουν να τον κερδίσουν».