Στο Laver Cup οι Τσιτσιπάς και Κύργιος (pic)

Αυτή θα είναι η παρθενική παρουσία του Έλληνα τενίστα στο σπουδαίο τουρνουά επίδειξης.

Στο Laver Cup οι Τσιτσιπάς και Κύργιος (pic)

Δύο σημαντικές προσθήκες ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του Laver Cup ενόψει του μεγάλου τουρνουά που θα διεξαχθεί το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου στη Γενεύη της Ελβετίας.

Ο λόγος για τους Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος θα αγωνιστεί για λογαριασμό της ευρωπαϊκής ομάδας (Team Europe) και του Νικ Κύργιου, που φυσικά θα εκπροσωπήσει την έτερη ομάδα, την Team World.

Αυτή θα είναι η παρθενική παρουσία του Έλληνα άσου στο σπουδαίο τουρνουά επίδειξης, ενώ ο Αυστραλός θα βρεθεί στο Laver Cup για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Μιλώντας για το τουρνουά, ο Στέφανος δήλωσε αρχικά: «Στο τένις πάντα είμαστε σε ένα γήπεδο μόνοι μας, είναι μοναχικό άθλημα. Θα είναι μια νέα εμπειρία να παίζω για μια ομάδα, ειδικά αυτή την ομάδα των απίστευτων πρωταθλητών και θα είναι τιμή μου να είμαι με όλους αυτούς τους θρύλους στο Laver Cup».

Ο αρχηγός της Team Europe, o θρυλικός Μπιόρν Μποργκ, σχολίασε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε τον Στέφανο στην Team Europe. Είναι φανταστικό, τα πηγαίνει τόσο καλά και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αυτούς τους νέους παίκτες της νέας γενιάς στην ομάδα μας, μαζί με τους Roger και Rafa. Ο Στέφανος είναι ένας ενθουσιώδης νέος παίκτης και οι fans θα τον αγαπήσουν».

Από τη δική του πλευρά, ο Κύργιος δήλωσε: «Πάντα έλεγα πως το Laver Cup είναι ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά στη χρονιά, γιατί σημαίνει πολλά για μένα να αγωνίζομαι για κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό μου».

Οι δύο φετινές ομάδες, όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα, έχουν ως εξής:

Team Europe: Ρότζερ Φέντερερ, Ραφαέλ Ναδάλ, Στέφανος Τσιτσιπάς, Ντόμινικ Τιμ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Φάμπιο Φονίνι.

Team World: Κέβιν Άντερσον, Τζον Ίσνερ, Μίλος Ράονιτς, Ντένις Σαποβάλοφ, Νικ Κύργιος, ενώ θα ανακοινωθεί ένας ακόμη αθλητής.