Rogers Cup: Άδοξος αποκλεισμός για την Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να συνεχίσει την πολύ καλή παρουσία των τελευταίων εβδομάδων στο WTA Tour, καθώς αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του Rogers Cup στο Τορόντο.

Rogers Cup: Άδοξος αποκλεισμός για την Σάκκαρη

Η 24χρονη ηττήθηκε 1-2 σετ (6-4, 2-6, 6-7) από την Αμερικανίδα qualifier, Άλισον Ρίσκε (Νο37 της παγκόσμιας κατάταξης), στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στο tour.

H Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε το πρώτο σετ με 6-4 και "απάντησε" η Αμερικανίδα κατακτώντας το δεύτερο με 6-2 ("έσπασε" τρεις φορές το σερβίς της Σάκκαρη).

Η πρόκριση παίχθηκε στο "χιτσκοκικό" 13ο γκέιμ του 3ου σετ, το οποίο κατέκτησε η Άλισον Ρίσκε και προκρίθηκε στον β' γύρο του Rogers Cup. Η Σάκκαρη έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της, καθώς προηγήθηκε 6-4, αλλά η Αμερικανίδα με ένα απίστευτο ντεμαράζ και επί μέρους 1-5, πήρε τη νίκη (7-9 οι πόντοι).

Σημειώνεται ότι μόλις 5 θέσεις χωρίζουν τις δύο γυναίκες στη βαθμολογία της WTA, με τη Μαρία να υποχωρεί δύο θέσεις αυτή την εβδομάδα, καταλαμβάνοντας το Νο32 του κόσμου.

Η Ρίσκε επέστρεψε για πρώτη φορά στο τουρνουά, μετά την πολύ καλή παρουσία στο Wimbledon, η οποία σταμάτησε στο γύρο των “16” από τη Σερίνα Γουίλιαμς.