Το κορδόνι του Τσιτσιπά, η έκρηξη του Περ, η εξήγηση και η συγγνώμη - Τρίτη σερί φορά (vid)

Πάνω στην υπερπροσπάθεια του Στέφανου Τσιτσιπά, το κορδόνι του αριστερού του παπουτσιού έσπασε για ακόμα μια φορά, πράγμα που προκάλεσε εκνευρισμό του Μπενουά Περ.

Το κορδόνι του Τσιτσιπά, η έκρηξη του Περ, η εξήγηση και η συγγνώμη - Τρίτη σερί φορά (vid)

Σύμφωνα με τον Στέφανο λοιπόν, ο Γάλλος Περ, είχε δίκιο για την έκρηξη του κατά την πρώτη διακοπή, καθώς μετά το τέλος του αγώνα, ο Περ ζήτησε συγγνώμη από τον Έλληνα τενίστα, λύνοντας έτσι την παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί.

Αναλυτικότερα, ο Τσιτσιπάς δικαιολόγησε σε έναν βαθμό τον αντίπαλό του και έδειξε να κατανοεί ότι πρέπει να βρει λύση στο πρόβλημα αυτό.

Όπως ανέφερε ο ίδιος τις προηγούμενες μέρες (ήταν η τρίτη σερί φορά που συνέβη), ο λόγος που σπάει το κορδόνι είναι ο τρόπος που γλιστράει στα σκληρά courts.

Οι δηλώσεις του Τσιτσιπά: «Έχει κατά κάποιο τρόπο δίκιο γιατί έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν», είπε με ειλικρίνεια ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών. «Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Ίσως θα πρέπει να αλλάξω το footwork μου, να σταματήσω να το κάνω. Ταλαιπωρούμαι με αυτό, είμαι ένας από τους λίγους παίκτες στους οποίους συμβαίνει. Δεν το κάνω επίτηδες. Κάποιοι νομίζουν ότι το κάνω επίτηδες. Πάντα συμβαίνει σε κρίσιμες στιγμές, όταν προσπαθώ πολύ, τα δίνω όλα και προσπαθώ να επιστρέψω κάθε μπάλα. Είναι εκνευριστικό να παίζεις με ένα παπούτσι που δεν είναι σφιχτό. Μπορεί να φύγει σε οποιαδήποτε στιγμή του ράλι. Συνέβη μια φορά στη Βαρκελώνη».

Παραδέχτηκε επίσης πως γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να διορθωθεί το πρόβλημα, καθώς και ότι αυτό συμβαίνει μόνο στο αριστερό του παπούτσι, με την «Adidas» να του στέλνει συνεχώς έξτρα κομμάτια.