Σάκκαρη: «Ο Τσιτσιπάς είναι ο ωραιότερος τύπος»

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για την ίδια και τον Στέφανο Τσιτσιπά, τις μαμάδες τους που έπαιζαν μαζί και το τένις στην Ελλάδα.

Σάκκαρη: «Ο Τσιτσιπάς είναι ο ωραιότερος τύπος»

Η Ελληνίδα τενίστρια Μαρία Σάκκαρη σχολιάζει την πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά καθώς και την σχέση που έχουν κρατήσει από παιδική ηλικία. Όπως δηλώνει η ίδια την συνέντευξη της στο ΤennisHead Net: «Γνωρίζω τον Στέφανο από τότε που ήταν παιδί. Ξέρω όλη του την οικογένεια. Οι μαμάδες μας έπαιζαν μαζί. Είναι ένα σπουδαίο παιδί. Είναι ο ωραιότερος τύπος. Μερικοί παίκτες αλλάζουν όταν έχουν επιτυχία, αλλά εκείνος όχι. Ο Τσιτσιπάς είναι ο ίδιος τύπος που ήταν πριν από πέντε χρόνια».

Η Σάκκαρη τόνισε πως όπου κι αν πηγαίνει να αγωνιστεί, αισθάνεται σαν να είναι… σπίτι της: «Υπάρχουν Έλληνες παντού. Όταν παίζω στη Μελβούρνη, τη Νέα Υόρκη, το Σινσινάτι, το Μόντρεαλ ή αλλού. Πάντα έχω μεγάλη υποστήριξη. Συχνά βλέπεις ελληνικές σημαίες και οι οπαδοί κάνουν πολύ θόρυβο. Μου αρέσει πολύ. Σε μερικούς αντιπάλους μου δεν τους αρέσει, αλλά υπάρχουν πολλοί οπαδοί από άλλες χώρες που είναι ακριβώς ίδιοι», πρόσθεσε.

Έπειτα, η Σάκκαρη αναφέρθηκε στις υψηλές προσδοκίες που έχουν δημιουργήσει οι επιτυχίες των αθλητών στους Έλληνες φιλάθλους: «Επειδή έχουμε περάσει πολλά πράγματα στο παρελθόν ως χώρα, νομίζω ότι στους Έλληνες μας αρέσει όταν οι αθλητές μας είναι πολύ παθιασμένοι και φλογεροί».

Η Ελληνίδα πρωταθήτρια θυμήθηκε το ξεκίνημά της στο τένις: «Πραγματικά άρχισα να παίζω τένις επειδή έπαιζε ο αδερφός μου. Μου άρεσε πολύ και στη συνέχεια ρώτησα τη μαμά μου αν μπορούσα να παίζω περισσότερο. Ξεκίνησα να παίζω με τον παππού μου. Ήθελα να παίζω κάθε μέρα. Η μητέρα μου δεν ήθελε κανένα από τα παιδιά της να παίξουν τένις. Ήξερε ότι πρέπει να θυσιάσεις πολλά για να παίξεις τένις. Δεν θέλησε να υποφέρουμε. Όταν ήμουν 14 ετών και άρχισα να έχω καλά αποτελέσματα σε επίπεδο κάτω των 14 ετών, άρχισα να το σκέφτομαι πολύ. Έπαιζα καλά. Κέρδισα το πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών όταν ήμουν 14 ετών. Τότε λοιπόν άρχισα να σκέφτομαι: “Εντάξει, ας τελειώσουμε το σχολείο και τότε θα δούμε τι θα κάνουμε”», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι η Λένα Δανιηλίδου, ήταν ένα από τα παιδικά της ινδάλματα. «Πάντα ήθελα να κάνω αυτό που έκανε», είπε.

Τέλος, η ίδια ελπίζει ότι μαζί με τον Τσιτσιπά βοηθούν να μπει για τα καλά το τένις στο χάρτη της Ελλάδας. «Προφανώς δεν είναι ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, τα οποία είναι κορυφαία στην Ελλάδα, αλλά νομίζω ότι το τένις μπορεί να είναι το τρίτο άθλημα της χώρας», ανέφερε. «Το τένις δεν έλειπε ποτέ στην τηλεόραση».