Τσιτσιπάς - Ντέλιεν 3-1: Όταν ξύπνησε, αγρίεψε ο Στέφανος!

Για πρώτη φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του γαλλικού τουρνουά με ανατροπή ο Έλληνας πρωταθλητής.

Τσιτσιπάς - Ντέλιεν 3-1: Όταν ξύπνησε, αγρίεψε ο Στέφανος!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τρίτο του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα του, επικρατώντας με 3-1 σετ του Ούγκο Ντέλιεν στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Ο Έλληνας τενίστας έχασε το πρώτο σετ με 6-4, αλλά στη συνέχεια ήρθε η ολική ανατροπή, με τον Τσιτσιπά να παίρνει το τα επόμενα τρία σετ με 6-0, 6-3 και 7-5.

Tο πρώτο σετ ξεκίνησε εντυπωσιακά για του νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον Έλληνα τενίστα να κάνει το 2-0, κάνοντας μπρέικ στο σερβίς του αντιπάλου. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογα, με τον Ντρελιέν να κάνει δύο μπρέικ στα σερβίς του Τσιτσιπά, παίρνοντας το σετ με 6-4 γκέιμ.

Ο Έλληνας τενίστας στο δεύτερο σετ απάντησε εμφατικά με 6-0 στα γκέιμ, σπάζοντας τρεις φορές το σερβίς του Βολιβιανού, ενώ πήρε και το τρίτο με 6-3 γκέιμ, κάνοντας το 2-1 στα σετ.

Το τέταρτο σετ ήταν αμφίρροπο με του δύο τενίστες να πηγαίνουν μαζί ως το 4-4, με τον Τσιτσιπά να κάνει το 5-4 και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 5-5, ενώ στο δέκατο γκέιμ προηγήθηκε 0-40, έχοντας τριπλό ματς πόιντ. Όμως, ο Ντέλιεν με πέντε σερί πόντους ισοφάρισε σε 5-5. Στη συνέχεια, όμως ο Στέφανος Τσιστιπάς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τα δύο εναοπομείναντα γκέιμ για να κάνει το 7-5 και να πάρει τη νίκη σε ένα ματς που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες.

Πλέον, περιμένει την αναμέτρηση Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα - Φίλιπ Κράινοβιτς για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στον τρίτο γύρου του Ρολάν Γκαρός.