Δεν πέρασε στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros η Γραμματικοπούλου

Η Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε από την Μπάρμπαρα Λεπτσένκο και ως εκ τούτου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros.

Δεν πέρασε στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros η Γραμματικοπούλου

Ένα βήμα από το κυρίως ταμπλό του Roland Garros βρέθηκε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου αλλά τελικά η Ελληνίδα τενίστρια δεν τα κατάφερε. Η 22χρονη, Νο.193 στον κόσμο, έχασε με 6-2, 6-2 από τη Μπάρμπαρα Λεπτσένκο (Νο.19 του ταμπλό) και έτσι το όνειρό της έσβησε στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Η Γραμματικοπούλου, που έψαχνε την πρώτη της συμμετοχή σε major, βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ από το ξεκίνημα και έμεινε πίσω με δύο μπρέικ στο δεύτερο σετ (4-0). Στη συνέχεια κατάφερε να μειώσει σε 4-2, όμως η Λεπτσένκο άνοιξε ξανά τη διαφορά με νέο μπρέικ που σημείωσε στο επόμενο γκέιμ.

Παρά το γεγονός ότι η Ελληνίδα τενίστρια απείλησε με δύο μπρέικ, η Αμερικανίδα μπόρεσε να κλείσει τελικά το ματς και περιμένει τώρα να μάθει με ποια θα παίξει στον πρώτο γύρο του Roland Garros.

Από την πλευρά της η Γραμματικοπούλου, θα κάνει άλλη μια προσπάθεια για το major ντεμπούτο της σε περίπου έναν μήνα, όταν θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Wimbledon.