Παγδατής για Τσιτσιπά: «Μπορεί να είναι και ο καινούργιος Φέντερερ»

Ο Μάρκος Παγδατής παραχώρησε συνέντευξη στο ΡΙΚ και μίλησε για τους άμεσους στόχους του, αποθεώνοντας παράλληλα το ταλέντο του Στέφανου Τσιτσιπά.

Παγδατής για Τσιτσιπά: «Μπορεί να είναι και ο καινούργιος Φέντερερ»

Ο 33χρονος Κύπριος τενίστας, Μάρκος Παγδατής μίλησε για τα μελλοντικά του σχέδια, τον στόχο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, ενώ αναφέρθηκε και στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Μερικά από όσα είπε ο Μάρκος Παγδατής:

Για τους επόμενους στόχους του: «Είμαι προς το τέλος της καριέρας μου. Ο φετινός μου στόχος είναι να τελειώσω στους 50 καλύτερους του κόσμου για να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι μάλλον η τελευταία μου χρονιά.

Ο στόχος μου τώρα από την αρχή της σεζόν είναι να προετοιμαστώ, να παίξω μερικά Challengers για να προετοιμαστώ για το γρασίδι που είναι η αγαπημένη μου επιφάνεια. Εκεί νιώθω πως μπορώ να χτυπήσω τίτλο και να πάω μακριά στο Wimbledon, αυτός είναι ο στόχος, γι’ αυτό δουλεύουμε σκληρά τώρα, για να είμαι στον καλύτερο μου εαυτό στο γρασίδι.

Αυτός είναι ο στόχος και βλέπουμε ότι για να είμαι στους 50 πρώτους του κόσμου πρέπει να πάρω 1.000 πόντους περίπου όλη τη χρονιά. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε γι’ αυτόν τον στόχο».

Την αγάπη του κόσμου: «Το τι βλέπω εδώ τώρα που μετακόμισα στην Κύπρο είναι μόνο αγάπη από τον κόσμο, όχι μόνο σ’ εμένα αλλά και στην οικογένειά μου, στα παιδιά μου, είναι το καλύτερο συναίσθημα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος γενικά και θέλω να τους δώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτό, είμαι πολύ περήφανος που είμαι Κύπριος και το έχω αποδείξει πολλές φορές.

Τα παιδιά και το τένις: «Θέλω και εγώ μελλοντικά να βρω έναν τρόπο να βοηθήσω τα μικρά παιδιά. Έφυγα από τα 14 μου, πήγα στη Γαλλία, είχα ένα όνειρο να γίνω επαγγελματίας παίκτης τένις, τα κατάφερα και αυτό που δυστυχώς υπάρχει στην Κύπρο τώρα, 20 χρόνια μετά, οι γονείς και τα παιδιά πρέπει να φύγουν για να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Εγώ και η Καρολίνα (σ.σ. η σύζυγός του) θέλουμε να βοηθήσουμε εδώ στην Κύπρο αυτά τα νεαρά παιδιά που έχουν όνειρα για διακρίσεις και επιτυχίες στο εξωτερικό».

Για όσα πέτυχε στην καριέρα του: «Είμαι ευχαριστημένος με όσα έχω πετύχει, σίγουρα θα μπορούσα να πετύχω περισσότερες επιτυχίες, ο καθένας μας μπορεί να κάνει παραπάνω. Αλλά ξέρω από πού έρχομαι, τι τράβηξα και τι θυσίες έκανα για να φτάσω εδώ που έφτασα. Γενικά είμαι περήφανος και ευχαριστημένος, το πιο περήφανο πράγμα που έχω κάνει είναι να κάνω το τένις το δεύτερο μεγαλύτερο άθλημα που υπάρχει στην Κύπρο τώρα. Είμαι πάρα πολύ περήφανος και θέλω να βοηθήσω».

Για την οικογένεια: «Η οικογένεια είναι τα πάντα. Άφησα εγώ τη δική μου οικογένεια να πάω Γαλλία από μικρός αλλά πάντα είχα στη σκέψη μου, προτεραιότητά μου ήταν να κτίσω μια οικογένεια, να πηγαίνεις σπίτι να νιώθεις ωραία, όμορφα, πάντα αυτό είχα πάντα στο μυαλό μου, ήταν ένας στόχος που είχα από μικρός και με βοηθάει αφάνταστα, με κάνει ευτυχισμένο, ολόκληρο».

Τον Τσιτσιπά: «Η πειθαρχία που έχει αυτός ο μικρός είναι για εμένα φανταστική. Κι έχει πατέρα που ξέρει από τένις, είναι προπονητής κι έχει μια ομάδα δίπλα του που τον βοηθά αφάνταστα. Το τι βλέπω για αυτόν είναι μεγάλα πράγματα. Ελπίζουμε να συνεχίσει αυτή την πορεία, να σκέφτεται με τον τρόπο που σκέφτεται, να σκέφτεται μεγάλα πράγματα και πιστεύω δεν θα έχει εμπόδια πολλά. Μπορεί να είναι και ο καινούριος Φέντερερ».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας