Η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του τένις ανήκει στην Τάρα Μουρ! (vid)

Η 26χρονη Βρετανίδα «γύρισε» το ματς με τη Τζέσικα Πονσέ από 0-6, 0-5 γκέιμ και με ματς-ποιντ της Γαλλίδας και πέτυχε μια απίστευτη νίκη στο τουρνουά της ITF στο Σάντερλαντ!

Η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του τένις ανήκει στην Τάρα Μουρ! (vid)

Η Τζέσικα Πονσέ από τη Γαλλία χρειαζόταν έναν πόντο για να νικήσει με 6-0, 6-0 την Τάρα Μουρ στο τουρνουά ITF 25.000 δολαρίων που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Σάντερλαντ της Αγγλίας.

Όμως, όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει το ματς με το λεγόμενο διπλό «bagel»*, αλλά το έχασε από την εκπληκτική Τάρα Μουρ, η οποία έκανε πιθανότατα τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του σύγχρονου τένις!

Με την Πονσέ να προηγείται με 6-0, 5-0 γκέιμ και να έχει ματς πόιντ 30-40 στο έκτο γκέιμ του 2ου σετ, η 26χρονη Βρετανίδα αρχικά ισοφάρισε σε 40-40 και εν τέλει πήρε το πρώτο της γκέιμ στο παιχνίδι.

Δείτε πόσο κοντά στην ήττα έφτασε η Μουρ, σώζοντας το πρώτο ματς πόιντ της Πονσέ με ένα άτσαλο σμας που για καλή της τύχη ήταν εύστοχο:

Στη συνέχεια πήρε δύο συνεχόμενα γκέιμ, έσωσε και δεύτερο ματς πόιντ στο 5-2 και ακολούθως... έκανε το απίστευτο: Αφού κατέκτησε το σετ στο τάι μπρέικ, πήρε και το επόμενο για να φτάσει σε μια εκπληκτική νίκη με 0-6, 7-6 (7), 6-3!

Αναμφίβολα πρόκειται για τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα της Μουρ τόσο για τον απίστευτο τρόπο με τον οποίο ήρθε, όσο και για το γεγονός ότι η Βρετανίδα είναι μόλις Νο 479 στον κόσμο, την ώρα που η Γαλλίδα αντίπαλός της βρίσκεται στο Νο 201 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

* Τενιστικός όρος για την κατάκτηση ενός σετ με 6-0. Αντίστοιχα, επικράτηση σε ματς με 6-0, 6-0 λέγεται «double bagel», ενώ σε αγώνες που κρίνονται στα τρία νικηφόρα σετ, νίκη με 6-0, 6-0, 6-0 λέγεται «triple bagel».