Οι αποκαλύψεις Τσιτσιπά και Κύργιου στο Μαϊάμι (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε στο περιθώριο του τουρνουά Μάστερς που γίνεται στο Μαϊάμι τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να ακολουθήσει το όνειρό του στην Ελλάδα της κρίσης. 

Οι αποκαλύψεις Τσιτσιπά και Κύργιου στο Μαϊάμι (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και οι Νικ Κύργιος, ο Μάριν Τσίλιτς, ο Κέι Νισικόρι, ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν, η Πέτρα Κβίτοβα, επισκέφθηκαν σχολείο του Μαϊάμι και απάντησαν σε ερωτήσεις μικρών μαθητών για το πως έγιναν επαγγελματίες τενίστες.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αποκάλυψε πως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα τον δυσκόλεψε πολύ να γίνει αυτό που είναι σήμερα και πως τα κατάφερε μόνο με τη στήριξη του οικογενειακού του κύκλου.

«Η Ελλάδα υπέφερε από την οικονομική κρίση όσο μεγάλωνα και δεν ήταν εύκολο να κυνηγήσω το όνειρό μου. Αυτές οι καταστάσεις με τραβούσαν πίσω αλλά ευτυχώς είχα ανθρώπους στην οικογένειά μου που με βοήθησαν να πραγματοποιήσω το όνειρό μου» είπε.

Και συνέχισε: «Ήταν επίσης δύσκολο για εμένα να μην βλέπω την οικογένειά μου τόσο συχνά όταν ξεκίνησα να πραγματοποιώ ταξιδεύω για το τένις. Και εκεί ήμουν τυχερός αφού είχα τον πατέρα μου σε κάθε ταξίδι, αλλά μου έλειπαν τα αδέρφια μου, η μαμά και οι παππούδες μου».

Στην ίδια εκδήλωση ο Νικ Κύργιος, αποκάλυψε ότι ήθελε να γίνει μπασκετμπολίστας. «Όταν ήμουν 14, οι γονείς μου μου είπαν ότι δεν μπορούσα να παίζω μπάσκετ πια και ακόμα και σήμερα αυτό με πονάει. Ήταν μια από τις δυσκολότερες προκλήσεις για μένα, να τα παρατήσω για να συγκεντρωθώ στο τένις» είπε.

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση...