Τσιτσιπάς: «Έμπνευση για μένα ο Σάμπρας»

O Στέφανος Τσιτσιπάς συναντήθηκε, μετά τη συμμετοχή του στο τουρνουά του Ιντιαν Γουέλς στην Καλιφόρνια, με τον Πιτ Σάμπρας, ένα από τα ινδάλματα του, τον πρώτο που είδε ποτέ να παίζει τένις από την τηλεόραση.

Τσιτσιπάς: «Έμπνευση για μένα ο Σάμπρας»

Ο Ελληνας πρωταθλητής μίλησε με θαυμασμό για τον θρυλικό Αυστραλό σταρ του παρελθόντος:

«Aυτή η έκφραση που έχεις όταν νομίζεις ότι ονειρεύεσαι, όταν συναντάς τον πρώτο άνθρωπο που είδες να παίζει τένις στην τηλεόραση. Τον άνθρωπο που σε έκανε να βγεις έξω στα γήπεδα τένις στην παραλία, που σε έκανε να ονειρευτείς να παίξεις στα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου, να κερδίσεις τρόπαια και διακρίσεις, να γίνεις έμπνευση για τους άλλους», τόνισε σχετικά ο Τσιτσιπάς και συμπλήρωσε στην ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Παρά το γεγονός πως βρισκόταν στο τέλος της καριέρας του, η παιδική μου ηλικία ήταν γεμάτη με αγώνες του Πιτ Σάμπρας και μάχες που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Αυτός ο άνθρωπος μου έδωσε θάρρος και προθυμία να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ένα όνειρο που αισθάνθηκα πως ήταν τρελά δύσκολο να πετύχω. Είναι τιμή μου να στέκομαι δίπλα σου, Πιτ. Σε ευχαριστώ που γέμισες την παιδική μου ηλικία με ενθουσιασμό, ελπίδα, σκληρή δουλειά και την πρώτη μου προθυμία να παίξω τένις. Είσαι έμπνευση μέχρι και σήμερα και ελπίζω να συνεχίσεις να εμπνέεις πολλές γενιές ακόμα.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ