Μουράτογλου: «Έτσι ο Τσιτσιπάς θα φτάσει στο επόμενο επίπεδο»

Σε συνέντευξη στη γαλλική ιστοσελίδα «weloverennis, ο Πάτρικ Μουράτογλου, μίλησε για την πρόοδο που παρουσιάζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, απολαμβάνοντας μία θέση στην ελίτ του τένις.

Μουράτογλου: «Έτσι ο Τσιτσιπάς θα φτάσει στο επόμενο επίπεδο»

Ο προπονητής της Σερένα Ουίλιαμς Πάτρικ Μουράτογλου ρωτήθηκε αν περίμενε ο 20χρονος Τσιτσιπάς να επιτύχει μία τόσο μεγάλη επιτυχία, φθάνοντας σε ημιτελικό Grand Slam στο Australian Open:

«Ναι και όχι», παραδέχθηκε ο Μουράτογλου. «Στην πραγματικότητα, κανείς δεν πίστευε ότι όλα θα πήγαιναν τόσο γρήγορα. Από την άλλη πλευρά, από τότε που ήρθα στην ακαδημία, ήμουν σίγουρος ότι θα γίνει ένας σπουδαίος τενίστας.

Οι δυνατότητές του είναι τεράστιες και νομίζω ότι από τώρα είμαστε όλοι πεπεισμένοι για αυτό. Δεν μπορώ ποτέ να μάθω πόσο γρήγορα οι παίκτες θα επιτύχουν αυτό που μπορούν. Η μόνη μου βεβαιότητα είναι ότι ο Στέφανος θα φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο επειδή έχει την αποφασιστικότητα, την ικανότητα να εργάζεται, τη νοοτροπία και τις απαραίτητες δυνατότητες.

Χρειάζεται να σερβίρει καλύτερα και να βελτιώσει την επιστροφή του. Μπορεί επίσης να είναι πιο αποτελεσματικός στο δίχτυ και να βελτιώσει το παιχνίδι του κοντά εκεί. Τέλος, πρέπει να έχει ένα καλό σχέδιο σε κάθε αγώνα για να φτάσει στο επόμενο επίπεδο».