Με Παπαμιχαήλ στο Fed Cup η Εθνική γυναικών

Ενισχυμένη θα εμφανιστεί η Εθνική γυναικών του τένις στο φετινό Fed Cup κι αυτό γιατί στην σύνθεσή της μετέχει πλέον και η τρίτη κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία για διαφόρους λόγους πέρυσι δεν συμμετείχε.

Με Παπαμιχαήλ στο Fed Cup η Εθνική γυναικών


Η Μαρία Σάκκαρη (Nο 38) η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου (Nο 171) η Δέσποινα Παπαμιχαήλ (Nο 252 στον κόσμο) και η 17χρονη Άννα Αρκαδιανού. Αρχηγός της Εθνικής ομάδας και φέτος ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τάσος Μπαβέλας.

Οι αγώνες του ομίλου θα διεξαχθούν στο Μπαθ της Αγγλίας από τις 6 έως και τις 9 Φεβρουαρίου και αφορούν την 1η κατηγορία της Ευρω-Αφρικανικής ζώνης, στην οποία ανέβηκε πέρυσι η ελληνική ομάδα, με την επιτυχία της στους αγώνες που είχαν γίνει στο Τατόι.

Τώρα, θα διεκδικήσει την άνοδο στο World Group ΙΙ, σε έναν όμιλο όπου μετέχουν ακόμη η Μ. Βρετανία (επίσης με «γεμάτη» σύνθεση), η Ουγγαρία και η Σλοβενία. Από αυτό τον όμιλο θα προκριθεί μία ομάδα, η οποία θα συνεχίσει στην 2η φάση του τουρνουά κι εκεί θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του ομίλου όπου μετέχουν οι Κροατία, Τουρκία, Σερβία και Γεωργία.

Η τελική νικήτρια θα πάρει το «εισιτήριο» για το World Group II του 2020, δηλαδή για τις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ